Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Shanghai Shenhua – Manchester United

Onsdag 14.00 ställs United mot Shanghai Shenhua i säsongens tredje träningsmatch.

Manchester United
Efter två matcher, vinst mot AmaZulu och oavgjort mot Ajax Cape Town, i Sydafrika fortsatte Uniteds försäsongsturné med en lång flygresa till Kina. United har rest till Kina med samma manskap som var i Sydafrika, undantaget målvakten Ben Amos som som flög till England för att ansluta till Hull City. Inga skador har rapporterats efter matcherna i Sydafrika, vilket betyder att United har följande spelare att tillgå:

Målvakter: Lindegaard, Johnstone
Försvarare: Ferdinand, Veseli, Vermijl, Wootton, Blackett
Mittfältare: Valencia, Anderson, Carrick, Scholes, Powell, Kagawa, Bebe, Tunnicliffe, Lingard, Brady, Petrucci
Anfallare: Berbatov, Chicharito, Macheda

Sir Alex Ferguson har sagt att alla spelare i truppen ska få speltid under turnén, något som borgar för att vi kommer att få se Sam Johnstone i Uniteds mål, i alla fall en del av matchen. Det viktigaste är trots allt att Anders Lindegaard spelas i form då David de Gea kan komma att missa hela försäsongen p.g.a. OS-spel.

Samtliga utespelare fick speltid i Sydafrika vilket betyder att laget imorgon blir en ren gissningslek, framför allt då Ferguson inte har gett oss några tips alls inför den här matchen. Börjar vi bakifrån vore det bästa kanske att Rio Ferdinand får vila – Ferdinand är skadedrabbad och United har inte råd att få honom skadad. Å andra sidan har United egentligen inga alternativ – jag tror inte att Ferguson vill ställa upp med två av sina yngre spelare mot Anelka och Drogba. Carrick har förvisso spelat mittback förr men det är tveksamt om det skulle ge honom något att spela mittback i en träningsmatch.

Som ytterbackar är det troligt att Brady och Veseli är tillbaka efter att ha suttit på bänken senast.

Längre fram finns det fler alternativ. Förhoppningsvis får vi se Shinji Kagawa på nytt och det hade varit trevligt att få se Powell eller Tunnicliffe från start. Scholes får antagligen vila i värmen medan det är troligt att Anderson och Valencia spelar från start.

Möjlig laguppställning:
Lindegaard
Veseli, Wootton, Ferdinand, Brady
Valencia, Carrick, Anderson, Lingard
Kagawa
Macheda

I en samtal med MUTV berättade Sir Alex Ferguson om hur United hanterar resan till Kina – laget har inte ställt om klockan till kinesisk tid utan håller sig vakna en bit in på natten: “Jag tror att det hjälper att stanna på europeisk tid. Givetvis förlorar vi lite dagsljus på det sätt vi agerar men i form av återhämtning när vi reser tillbaka till England kände vi att det var rätt sak att göra. Vi utvärderade allt det där innan vi kom. Förhoppningsvis har vi gjort det rätta och när vi återvänder behöver vi inte oroa oss så mycket för jetlag.”

Ferguson pratade också lite om onsdagens motståndare och om att hantera Didier Drogba: “De kommer att vara mycket engagerade, väldigt entusiastiska, ganska aggressiva och atletiska. Vi måste hantera det. Vi vet inte om Drogba kommer att spela eller inte men du tittar på honom och säger att han är en spelare som man har fullt upp med. Vi har spelat mot honom många gånger och du kan aldrig släppa honom ur ditt fokus. Vi måste hantera det.”

Shanghai Shenhua
Uniteds motståndare är mitt uppe i sin säsong. Säsongen har varit en besvikelse för Shenhua och efter 18 matcher ligger laget på 12:e plats (det är 16 lag i ligan), bara tre poäng från nedflyttningsstrecket. Laget tränas av argentinaren Sergio Batista som tog över sedan Jean Tigana lämnat rollen p.g.a. den dåliga starten på säsongen. Batista blev världsmästare som spelare med Argentina 1986. Batistas meritlista inkluderar också ett OS-guld som tränare för Argentina och även en tid som förbundskapten för Argentinas a-landslag.

Till skillnad från våra tidigare motståndare under försäsongen finns det några kända namn i Shenhuas lag. Didier Drogba skrev på för klubben tidigare i somras och han har sällskap av sin förre lagkamrat Nicolas Anelka i laget. Anelka verkar dock, svimma inte av chock nu, agerat struligt utanför planen så jag vet inte om vi får se honom alls imorgon. Drogba borde spela kan man tycka, men Batista kanske inte vill riskera någon skada på sin bästa spelare.

Laget har ytterligare tre utländska spelare. Den 32 år gamla brasilianska mittbacken Moises har haft en hyfsad karriär för klubbar som Spartak Moskva, Boavista och Flamengo. Den offensiva mittfältaren Giovanni Moreno, född 1986, har gjort 15 landskamper och 3 mål för Colombia. Dessutom finns australiensaren Joel Griffiths, en 32 år gammal högerytter med tre landskamper på meritlistan, i laget.

Tidigare möten
United åkte till Kina som färska trippelvinnare 1999 och mötte då bland annat Shanghai Shenhua. Den gången var det hjältarna från Barcelona, Ole Gunnar Solskjaer och Teddy Sheringham, som gjorde Uniteds mål i en 2-0-seger.

Shanghai Shenhua – Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Plats: Shanghai Stadium, Shanghai
Tid: Onsdag 25 juli, 14.00

Matchen visas inte på teve i Sverige. Det är således fulstream som gäller om man vill se matchen.

Källor: Manutd.com, Wikipedia

Res med oss till Manchester!