Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kagawa målskytt i 1-0-seger

Manchester United besegrade Shanghai Shenhua med 1-0. Shinji Kagawa, framspelad av Bebe, gjorde Uniteds mål mitt i andra halvlek. Kagawa och Bebe, tillsammans med Davide Petrucci var Uniteds bästa spelare.

Sir Alex Ferguson valde för första gången att låta Davide Petrucci och Nick Powell starta för United. Powell lirade centralt på mitten tillsammans med Anderson, Petrucci spelade vänsterytter. Mittfältet kompletterades av Valencia medan Shinji Kagawa på nytt spelade från start, bakom Macheda i Uniteds anfall.

I försvaret tog Michael Carrick plats bredvid Ferdinand, Veseli och Brady fullbordade backlinjen medan Lindegaard startade i mål.

Hos hemmalaget fick vi varken se Anelka eller Drogba.

Matchen kom att bli en enda lång press av United. Kineserna spelade mycket defensivt och parkerade bussen framför det egna målet från start. Uniteds press mynnade emellertid inte ut i speciellt många målchanser.

Det första vi noterade var istället en skadeskräck när Powell kommer först på en 50/50-boll och som resultat tacklas fult av en motståndare. I en tävlingsmatch hade vi ropat efter en utvisning, här fick Shenhua frisparken. Powell låg kvar en stund men kunde fortsätta spela även om han lär vakna med ett elakt blåmärke imorgon.

Det var just Powell som skulle få den första stora chansen efter en fantastisk passning av Petrucci. Italienaren får bollen på kanten och visar prov på stor vision när han ser Powell i fritt läge. Powell lurar offsidefällan och tar emot bollen bra i friläge men avslutar svagt med ett vänsterskott utanför.

I slutet av första halvlek får Griffiths friläge för Shenhua efter att Brady upphävt offsiden. Ferdinand hänger inte med Griffiths men Anders Lindegaard gör en utmärkt räddning då han med armen styr bollen över ribban. Det var allt Lindegaard hade att göra, han ersattes i halvtid av debuterande Sam Johnstone. Johnstone å sin sida gjorde inte ett enda ingripande värt att nämna – en synnerligen lugn debut.

Ut i halvtid gick också Petrucci och Powell, Bebe och Tunnicliffe ersatte. Petrucci imponerade i sin första match från start med nämnda passning till Powell som höjdpunkt. Italienaren hade mycket boll på vänsterkanten, samarbetade bra med Brady och visade prov på ett bra passningsspel. Powell var inte lika involverad i spelet men imponerar ändå med vårdade passningar och intelligenta löpningar.

I andra halvlek skapar United mer. Kagawa förarbetar mycket snyggt och friställer Macheda som dock avslutar svagt varför målvakten kan rädda till hörna. Macheda, som trots ett mål i Sydafrika inte har spelat sig närmare a-laget under turnén, blev utbytt mot Chicharito med en halvtimme kvar att spela.

United gör matchens enda mål mitt i andra halvlek. Bebe tar sig runt på vänsterkanten och spelar in till Kagawa som är omarkerad mitt i straffområdet. Japanens mottagning är slarvig men försvaret är så pass långt borta att Kagawa har tid att avsluta. Kagawas skott letar sig, via en försvarare, in i mål vid den vänstra stolpen. Kagawas första mål i United är ett faktum.

Kagawa gjorde på nytt en bra match även om jag tycker att han imponerade mer mot Ajax Cape Town. Han kommer emellertid att göra ännu mer nytta för United när spelare som Rooney och Nani är tillbaka i laget. Kagawa utsågs till matchens bästa spelare och det kan ingen protestera mot.

Huvudperson i andra halvlek var annars Bebe. Förutom assisten vid målet hade han flera bra skott och var ständigt involverad i spelet. Bebe är fortfarande en förbryllande värvning och jag kan inte se honom få speltid när säsongen börjar på riktigt. Men det han har visat upp under turnén är det bästa han har visat upp sedan han kom till United. Med ett mål och en assist, trots begränsat med speltid, är han bäst i United under försäsongen.

Scholes, Vermijl och Lingard kommer in istället för Anderson, Veseli och Valencia med 20 minuter kvar att spela. Vermijl tar omedelbart för sig i en match där Uniteds ytterbackar närmast kan strunta i försvarsspelet. Vermijl förtjänar en assist med ett utmärkt läge, Scholes nickar dock i marken och över.

Brady trivdes förstås när behovet av försvarsarbete var begränsat. Även om han fortsatt visar att han är ovan i rollen som ytterback är han ett intressant alternativ i rollen att avlasta Evra. Veseli tog för sig mer idag men för mig är Vermijl flera steg före.

Carrick hade inte mycket att göra som mittback. Det är oklart varför Wootton inte fick spela, det här var 90 minuter som Carrick redan har glömt medan det för Wootton hade varit ännu en nyttig erfarenhet. Anderson och Valencia var bättre än senast.

Höjdpunkter från matchen.

Shanghai Shenhua – Manchester United 0-1 (0-0)
0-1 (68) Shinji Kagawa (Bebe)
United: Lindegaard (Johnstone 46) – Veseli (Vermijl 71), Carrick, Ferdinand, Brady – Valencia (Lingard 71), Powell (Tunnicliffe 46), Anderson (Scholes 71), Petrucci (Bebe 46) – Kagawa, Macheda (Hernandez 60)

United återvänder nu till Manchester. Där väntar träning i en dryg vecka innan laget reser Skandinavien. Match mot Vålerenga väntar i Oslo den 5 augusti innan United tar sig an Barcelona i Göteborg.