Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-Galatasaray SK

Efter fjolårets fiasko är det äntligen dags för en ny upplaga av Champions League. Gruppspelet inleds hemma mot turkiska ligamästarna Galatasaray SK. Van Persie, Kagawa och Valencia vilades senast mot Wigan och kan starta mot Johan Elmanders Galatasaray.

Mellan 2008 och 2011 spelade man tre av fyra Champions League-finaler. Detta följdes upp av ett fiasko då man ifjol åkte ur i gruppspelet, något som chockade oss alla. Precis som nu hade man lottats mot en, vad som på pappret, såg ut som en enkel grupp. Man tog ut segern i förskott och vilade spelare, vilket resulterade i Europa League…

Jag tror inte att Ferguson begår samma misstag iår. Han kommer inte vilja ta några risker, utan vill säkra sin plats i slutspelet så snabbt som möjligt. Bortamatchen mot Galatasaray blir tuff, men hemma är allt annat än tre poäng dåligt.

Manchester United
Ashley Young stoppas återigen från spel. Samma gäller Wayne Rooney, Chris Smalling och Phil Jones som fortfarande finns kvar på skadelistan. Darren Fletcher finns med i truppen, frågan är om han tar plats på bänken eller inte. Patrice Evra är tillbaka och blir tillgänglig för spel. Frågan är om han går in i startelvan, eller om Büttner som imponerade senast fortsätter som vänsterback.

I lördags släppte det för United då man hemmabesegrade Wigan med 4-0. Sista halvleken var säsongens starkaste hittills, då man lyckades skapa chanser men samtidigt hålla tätt bakåt. En spelmässigt svag säsongsinledning har ändå resulterat i 9 av 12 möjliga poäng.

Möjlig startelva (4-2-3-1):
Lindegaard
Rafael, Evans, Vidic, Büttner
Carrick, Cleverley
Valencia, Kagawa, Nani
Van Persie

Bänk: De Gea, Ferdinand, Evra, Anderson, Giggs, Welbeck, Chicharito

Galatasaray SK
Galatasaray kommer in i Champions League-spelet som regerande seriesegrare i Turkiet. Turkarna har även inlett denna säsong starkt, man ligger etta efter fyra omgångar. Laget har vunnit tre matcher och spelade 3-3 i en otrolig match borta mot Besiktas.

Regerande ligamästare och serieledare låter värre än vad det är. Faktum är att Galatasaray inte alls är samma lag som man var på 90-talet. Baros, Eboue, Melo, Cris, Riera och Altintop är alla namn man känner igen. Gemensamt för dessa är dock att samtliga befinner sig i nedgången av deras spelarkarriärer.

Undantaget är den spännande anfallaren Burak Yilmaz. Nyförvärvet från Trabzonspor som gjorde imponerande 55 mål på 77 matcher i sina förra klubb. Dessutom har man svensken Johan Elmander, som även han haft sina bästa dagar enligt mig…

Möjlig startelva (4-4-2):
Muslera
Eboue, Kaya, Cris, Balta
Altintop, Inan, Melo, Amrabat
Yilmaz, Elmander

Historik:
Lagen har bara ställts mot varandra fyra gånger tidigare, i vad som då kallades Europacupen.

1993/1994 Manchester United-Galatasaray SK 3-3
Mål United: Bryan Robson, Eric Cantona
1993/1994 Galatasaray SK-Manchester United 0-0
1994/1995 Galatasaray SK-Manchester United 0-0
1994/1995 Manchester United-Galatasaray SK 4-0
Mål United: Simon Davies, David Beckham, Roy Keane, Självmål

Spännande målskyttar.

Manchester United-Galatasaray SK
Champions League
Old Trafford
Onsdag 19/9 20:45
Domare: Wolfgang Stark, Tyskland
Tv: Viasat Sport