Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Liverpool – Manchester United

Nu är det äntligen dags för en ny upplaga av North West Derby! Detta klassiska möte kommer att utspela sig på Anfield imorgon, men matchen kommer och har redan kantats av den nya faktan om Hillsborough-katastrofen 1989, som resulterade i 96 omkomna personer. Sir Alex Ferguson har skrivit ett brev som kommer att överlämnas till alla United-supportrar vid ankomsten till arenan, där det i korta drag inte handlar om att håna Liverpool-fansen utan att stötta dem i dess tuffa tid och förbise rivaliteten lagen emellan.

Liverpool
Liverpool har inte startat säsongen på något speciellt positivt sätt. Laget ligger för tillfället på en 17:e plats i Premier League, med endast två poäng på fyra matcher, vilket gör detta till klubbens sämsta ligastart på över 100 år. Dessa poäng har kommit mot Southampton och Manchester City, då det blivit oavgjort. I premiären åkte man på en chockförlust mot W.B.A. borta med 0-3, medan man förlorade med 0-2 mot Arsenal på Anfield. Man har vunnit fyra av nio tävlingsmatcher denna säsong, samtliga i Europa League, kval och gruppspel.
Senaste matchen var man illa ute mot Schweiziska Young Boys ett tag, men man lyckades sedan vinna med 5-3 på bortaplan. Tränare Brendan Rogers hade då valt att vila de flesta utav sina stjärnspelare till North West-derbyt.

Skadade spelare enligt physioroom.com är Joe Cole och Lucas Leiva.

Spelare att akta sig för i laget är Steven Gerrard, som då och då blixtrar till, och det unga löftet Raheem Sterling, som blivit uppkallad till det engleska landslaget efter en bra start i Liverpool.

Möjlig startelva och bänk (4-3-3):
Reina
Kelly, Skrtel, Agger, Johnson
Gerrard, Allen, Shelvey
Borini, Suarez, Sterling

Bänk: Doni, José Enrique, Carragher, Henderson, Downing, Suso, Sahin

Manchester United

United har efter segern mot Galatasaray i Champions League i onsdags lyckats vinna fyra matcher i rad, varav tre av dessa har kommit i ligan. Man ligger nu på en andraplats i ligan, en poäng efter Chelsea i topp, efter fyra spelade matcher. Vinsterna har kommit mot Fulhan, Southampton och Wigan, medan lagets enda förlust har kommit mot Everton i premiären.
Som vanligt roterar Sir Alex Ferguson mycket när han spelar, och i och med att backar börjat komma tillbaka ifrån skadelistan ljusnar läget för en liten stund i alla fall, och den nya vänsterbacken presenterade sig direkt mot Wigan, men fick se Evra starta mot Galatasaray. Mot Liverpool kommer Evra med stor sannolikhet att starta. Rooney ser inte ut att kunna komma tillbaka till denna match, men en positiv nyhet är att Darren Fletcher har gjort comeback i Untied-tröjan, något som många fans har väntat på!
Skadelistan ser ut som följer: Young, Jones, Rooney samt Smalling.

Möjlig startelva och bänk (4-2-3-1):
De Gea
Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Scholes
Valencia, Kagawa, Nani
Van Persie

Bänk:
Lindegaard, Evans, Giggs, Hernández, Welbeck, Cleverley, Buttner

Tidigare möten:

Av tio matcher på Anfield har Liverpool tagit fem segrar, United tre och matchen har slutat oavgjord två gånger.

2011/12 Liverpool – Man Utd 2-1 FAC
2011/12 Liverpool – Man Utd 1-1
2010/11 Liverpool – Man Utd 3-1
2009/10 Liverpool – Man Utd 2-0
2008/09 Liverpool – Man Utd 2-1
2007/08 Liverpool – Man Utd 0-1
2006/07 Liverpool – Man Utd 0-1
2005/06 Liverpool – Man Utd 1-0 FAC
2005/06 Liverpool – Man Utd 0-0
2004/05 Liverpool – Man Utd 0-1

Liverpool FC – Manchester United

Premier League

Anfield

Söndag 23/9 14:30

Mark Halsey

Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD