Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United-Stoke

En svag matchinledning och ett tidigt självmål av Rooney följdes upp av bättre spel som senare resulterade i vinst. Slutresultatet på Old Trafford blev 4-2 efter mål av Van Persie och Welbeck, samtidigt som Rooney gjorde två mål till – denna gång i rätt bur.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Matchen började med långa bollar på Crouch och ett tidigt mål – spanjoren såg ut att få en tuff dag på jobbet. Men Stokes förväntade långboll- och inläggsspel uteblev vilket gjorde att De Gea inte riktigt testades i luftrummet. Stod för en bra räddning på Walters målchans och var vaksam på det förväntade inlägg som istället blev ett skott vid första stolpen.

Betyg: 6

Rafael
Stabil som i tidigare matcher, känns numera helt given som högerback. Blev ovanligt mycket defensivt arbete då Kightly befann sig på kanten, vilket brasilianaren skötte bra. Väl i det offensiva spelet hade han ett fortsatt fint samarbete med Valencia.

Betyg: 7

Jonny Evans
När Stoke väl slog bollarna mot Crouch lyckades Evans stå emot bra i luften. Fick en solklar målchans då han stod en meter från mål – men lyckades otroligt nog nicka den mitt på Begovic.

Betyg: 7

Rio Ferdinand
Rio hade en bra första halvlek och stod för en stabil insats. Men ett väldigt svagt agerande vid Kightlys mål och ett par svajiga ingripanden i andra halvlek drar ner betyget.

Betyg: 6

Patrice Evra
Ständigt ifrågasatt men gjorde idag, liksom senast mot Newcastle, en riktigt bra match. I tidigare matcher har allt spel byggts upp på högerkanten, men idag fick Evra chansen i det offensiva spelet och gjorde det bra. Var även säker i försvarsspelet.

Betyg: 7,5

Antonio Valencia (Utbytt 74′)
Stod för ett otroligt snyggt inspel på Van Persies mål, där han inväntar rätt läge att slå in bollen som holländaren enkelt kunde vricka in. Förutom assisten kom han inte riktigt runt på kanten lika ofta som vi är vana vid att se honom göra.

Betyg: 6,5

Paul Scholes (Utbytt 70′)
En typisk Scholes-insats. Hjälper United framåt i plan med sitt enkla passningsspel och styr matchtempot. Lite väl het i första halvlek och kunde faktiskt åkt på ett andra gult.

Betyg: 7

Michael Carrick
Låter Kightly passera alldeles för enkelt genom mitten, får tillsammans med Rio ta på sig det målet. Inte mycket väsen från Carrick i denna match.

Betyg: 6

Danny Welbeck (Utbytt 78′)
Welbeck på vänsterkanten blev bra för en gångs skull! I och med positionsbyten med Rooney och främst Van Persie tilläts han gå inåt i planen och agera striker i anfallsspelet. Detta resulterade även i ett mål då han snyggt språngnickade in bollen på inlägg av Rooney.

Betyg: 8

Wayne Rooney
Började matchen med ett olyckligt självmål. Charlie Adam slår en hård frispark, där Rooney står vänd mot målet och nickar in den. Han kompenserade självmålet med att göra två mål i rätt kasse och assisterade även Welbeck med ett snyggt inlägg. Trots självmålet matchens lirare.

Betyg: 8,5

Robin Van Persie
Positionsbytet med Welbeck innebar att holländaren befann sig en del på vänsterkanten. Det var på kanten han stod för ett perfekt inlägg och assisterade till Rooneys kvittering. 2-1 målet gjorde han själv, då han helt omarkerad enkelt kunde vricka in bollen förbi Begovic. Slog även hörnan som Rooney till slut kunde placera in i mål.

Betyg: 8

Anderson (Inbytt 70′)
Piggt inhopp och var involverad i spelet, men spelade för kort tid för att betygsättas.

Nani (Inbytt 74′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Chicharito (Inbytt 78′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!