Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa – Manchester United

Ett formstarkt Manchester United åker till Villa Park för att ta en (förhoppningsvis) enkel seger mot Aston Villa. Efter att ha vänt mot Braga i veckan så hoppas jag att vi inte behöver göra samma sak här med, men tyvärr har vi ju fått vänja oss vid sådant denna säsong. Vi toppar även ligatabellen och förhoppningsvis gör vi det också efter denna match.

Aston Villa
Aston Villa ligger fyra från slutet och har haft en blandad form den senaste tiden. På de fem senaste matcherna har man 1 vinst, 2 förluster och 2 oavgjorda, man vann senast borta mot Sunderland vilket kan ses som tre viktiga poäng. När det gäller skadefronten så ligger man tvåa med hela 8 skador så United har mindre skador och det händer inte ofta. Fast det står dock att Herd och Baker kan vara tillbaka på lördag så då är vi jämlikar. Aston Villa är inte speciellt starka på hemmaplan denna säsong, man har spelat fyra hemmamatcher och har endast en vinst på dessa. Då har man mött Everton, WBA, Norwich och Swansea, och det var mot dem sistnämnda vinsten blev med 2-0.

Möjlig startelva
Guzan
Lowton, Baker, Vlaar, Clark
Westwood, Bannan, Ireland
Weimann, Agbonlahor, Benteke

Skador: Bennett, Bent, N’Zogbia, Herd(Tveksam), Baker(Tveksam), Gardner, Dunne, Petrov

Manchester United
United har som sagt varit i Portugal i veckan så det blev en liten resa. Matchen startar dock 18:30 på lördag kväll så det ska inte vara någon fara. Nani är borta i 10 dagar och Evans är tveksam, Sir Alex hade följande att säga om den situationen.

– Vi hoppas att Evans är okej till lördagen. Han är tveksam men det är inte så allvarligt. Nani är borta 10 dagar och borde vara okej då.

– Vi ser över situationen med Jonny – om han inte kan spela så måste Chris (Smalling) spela. Det är att fråga efter mycket eftersom han spelade i onsdags med. Men det bästa är att han är tillbaka och att det inte är några problem med honom. Han spelade jätte bra i onsdags och det är vi nöjda över.

Annars ser det ganska ljust ut på skadefronten, Jones är även på väg tillbaka och borde vara i full träning snart. Robin Van Persie har gjort mest mål hos oss, hela åtta i ligan. Rooney toppar assistligan med fem assists. Så man kan väl förvänta sig att dessa två startar. På de fem senaste matcherna som ni ser lite längre ner så har vi två vinster och tre oavgjorda på Villa Park så det blir nog ingen enkel match. Sir Alex hade följande att säga om matchen.

– Även fast vi brukar spela bra på Villa Park så tar vi dem aldrig för givet. Vi har alltid varit tvungna att prestera där, det har varit ett bra ställe att spela för oss som lag och jag har alltid njutit av det.

– Det är en av dem gamla traditionella arenorna, det har alltid varit bra atmosfär där. Förhoppningsvis kan vi hålla uppe vårat momentum för det har satt oss i en bra position.

Han hade även en del att säga om Van Persie, Chicharito och Rooneys kommande målskörd denna säsong.

– Jag tycker inte att det är ett problem att lita på Robin Van Persie. Förra året förlorade vi på målskillnad – Jag förväntar mig inte att vi gör det igen – Robin gör den skillnaden. Sen har ni ju sett hur Chicharito startat denna säsong, han kommer ligga 20 mål plus i slutet. Wazza(Rooney) kommer att komma dit med – Han gör också mer än 20 mål. Det är en bra kombination vi har där.

Möjlig startelva
Lindegaard
Rafael, Smalling, Ferdinand, Evra
Carrick, Cleverley
Valencia, Rooney, Young
Van Persie

Skador: Nani, Evans(tveksam), Fletcher, Kagawa, Vidic, Jones

Historik
07/08 Aston villa – Manchester United 0-2
08/09 Aston villa – Manchester United 0-0
09/10 Aston villa – Manchester United 1-1
10/11 Aston villa – Manchester United 2-2
11/12 Aston villa – Manchester United 0-1

Aston Villa – Manchester United
Premier League
Villa Park
Lördag 10/11 kl 18:30
Tv: Viasat Fotboll
Domare: Kevin Friend