Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Aston Villa – Manchester United 2-3

Manchester United vann borta mot Aston Villa med 3-2 efter en fantastiskt vändning från ett 2-0 underläge. Javier Hernandez stod för alla 3 målen i andra halvlek.

Första halvlek:
Manchester United kom till spel utan Jonny Evans och Louis Nani som missade matchen efter sina skador man ådrog sig i veckans match mot Braga i Champions League. Paul Scholes startade centralt på mittfältet efter att ha vilat 5 matcher.

Matchen började i ett lugnt tempo. United hade mycket boll medans Aston Villa, ett lag med sviktande självförtroende med tanke på sin säsongsinledning inte riktigt vågade gå framåt. Bortalaget skapade dock inga farliga chanser trots sitt bollinnehav. Några distantakott var det enda men inget farligt. Det dröjde ända till den sista matchminuten utav den första halvleken innan matchen vaknade till liv. Aston Villas Benteke vinner en boll från Chris Smalling utanför straffområdet, spelar snett bakåt till Andreas Weimann. Weimann skjuter direkt och skottet går i mål upp i nättaket ovanför de Geas huvud. Spanjoren har inte en chans att reagera på det hårda och snabba skottet. 1-0 till Aston Villa i paus.

Andra halvlek:
I halvtid gör Sir Alex och United sitt första byte, vilket kommer vara avgörande för resten utav matchen. In kommer Javier Hernandez och ut går en relativt svag Ashley Young. Rooney går därmed ut på kanten och RvP och Chicharito bildar anfallspar. Andra halvlek hinner dock knappt komma igång innan Aston Villa gör 2-0. Även denna gången är det Weimann som står för målskyttet efter ett inspel från Agbonlahor. 2-0 till Villa efter knappt 50 minuters apel. I den 58:e minuten slår Paul Scholes en fantastiskt boll i djupled till Hernandez. Mexikanen misslyckas lite med nedtagningen men lyckas få med sig bollen. Han rullar in reduceringen bakom Guzan med en halvtimme kvar.

United pressar på för en kvittering men Aston Villa och Weimann kommer emellan med en kontring. David de Gea gör dock en mycket bra reflexräddning på Weimanns nick och 2-1 står sig. I den 63:e minuten kommer United i ännu ett anfall, Valencia slår in bollen som går över alla bort till Hernandez som skjuter ett skott som tar på Vlaar in i mål. 2-2 är ett faktum och United är tillbaka i matchen. Med dryga 25 minuterna kvar utav matchen tar Cleverley över Scholes plats på mittfältet. Strax efter har van Persie TVÅ (!!) träffar i ribban inom loppet av 47 sekunder.

Med 3 minuter kvar utav matchen får United frispark. RvP slår en låg frispark som Hernandez kommer först på genom en språngnick. 2-3 är ett faktum och ännu en klassisk United vändning är skedd. Hernandez avgör matchen med sitt tredje mål för matchen (Kvitteringen skrivs som självmål officiellt men det bryr vi oss inte om idag).

Sammanfattning:
Ännu en klassisk United vändning. Ännu en match där vi ligger under. Ännu en match där vi vinner med 3-2. Denna säsongen har vi haft underläge mot Fulham, Southampton, Cluj, Braga x 2, Liverpool, Aston Villa och vunnit med 3-2. Laget såg i första halvlek trött ut efter Champions League matchen i veckan men kom ut som ett helt nytt lag i andra med Javier Hernandez i spetsen. 7 mål på dom senaste 5 matcherna. Magiskt! Dock måste försvarsspelet återigen gnuggas. Det går inte att ligga under i matcher match trots vår offensiv är fantastiskt stark.

Manchester United:
De Gea
Da Silva, Ferdinand, Smalling, Evra
Valencia, Carrick, Scholes (Cleverley 71), Young (Hernandez 46)
Rooney (Anderson 79), van Persie

Bänk:
Lindegaard, Welbeck, Fletcher, Büttner, Cleverley, Hernandez, Anderson

Aston Villa:
Guzan,
Lowton, Vlaar, Clark, Stevens
Weimann (Holman 80),Westwood, Ireland (El Ahmadi 79), Bannan (Delph 87)
Agbonlahor, Benteke

Bänk:
Given, Albrighton, Bowery, Williams, Delph, El Ahmadi, Holman.