Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Aston Villa – Manchester United

Halvdåligt spel borta på Villa Park gav underläge med två mål. I halvlek byttes mexikanaren Hernandez och och stänkte in tre mål och seger för bortalaget med 2-3.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Ett par riktigt kvalificerade räddningar och utboxningar. Stabil i luftrummet där han tidigare varit kritiserad. Extra eloge för den fina räddningen på Weimanns försök till att göra hattrick.

Betyg: 7

Rafael da Silva
Som vanligt ett bra offensivt vapen med fina rusher och överlappningar. Stundtals lite väl stor offensiv-lusta exempelvis på Villas andra mål.

Betyg: 6.5

Rio Ferdinand
Rio gör en bra insats med ett par fin-fina brytningar. Att han och Smalling inte spelat ihop sig lyste stundom igenom. Godkänd insats även om han tappar i andra halvlek.

Betyg: 6

Chris Smalling
Behöver mer träning och matchande för att få upp matchtempo efter sin skada.

Betyg: 5

Patrice Evra
Vår franske ytterback hade problem med Weimann stora delar av matchen men kryddade med ett par fina offensiva räder. Fortfarande långt ifrån hans fornstora dagar men välgenomförd match.

Betyg: 6

Antonio Valencia
Ångar på som vanligt och gör allting väldigt fint men hade lite problem med den där sista pusselbiten.

Betyg: 6.5

Michael Carrick
En fantastisk blick för spelet både offensivt och defensivt. Viktiga brytningar och bra passningar. Carrick gör precis det han skall göra.

Betyg: 7

Paul Scholes (ut 71 min)
Den gamla slitvargen har inte lyckats toppa den underbara våren men försöker så gott han kan. Är som vanligt passningssäker och jagade på de andra i laget när det behöves.

Betyg: 6

Ashley Young (ut 45 min)
En svår situation när Young återvände till sin gamla hemmaarena. Fick utstå mycket både från hemmapubliken och hemmalaget. Fick aldrig något flyt i spelet.

Betyg: 5.5

Wayne Rooney (ut 79 min)
Det är lätt att man hoppas på briljant samspel mellan Rooney och RvP varje match, det fanns inte riktigt mot Aston Villa. Som alltid en stark kämparinsats men stundtals alldeles för anonym.

Betyg: 6

Robin van Persie
Gömde sig länge under matchen för att plötsligt blixtra till och få två bollar i ribban. Kom aldrig riktigt in i matchen som vi är vana vid.

Betyg: 6.5

Javier Hernandez (45 min)
Ja, vad ska man säga? Två och ett halvt mål! Man måste älska Hernandez fantastiska känsla för att göra mål. Inte alltid vackert eller spektakulärt men alltid mål. Enorm kvalité att kunna slänga in från bänken när det behövs. Tydliga likheter med Solskjaer.

Betyg: 9

Tom Cleverley (in 71 min)
Efter Cleverleys inhopp när Scholes gick ut fick vi lite mer fart i spelet. Visade fin energi.

Betyg: 6

Anderson (in 79 min)
Pigga ben på banan med drygt 10 min kvar av matchen gav den där extra styrkan i hela lagstommen för att kämpa på.

Betyg: 6

Res med oss till Manchester!