Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Sunderland

Efter att ha fått njuta av den otroligt härliga derbyvinsten mot lillebror city under knappt en vecka är det på lördag dags att ta nya tag då Sunderland gästar Old Trafford. Tändvätskan för den här matchen har legat och dragit till sig enda sedan i maj, då Sunderlandfansen genom sitt förkastliga beteende efter slutsignalen i den avgörande ligaomgången visade upp en osportslighet som saknar motstycke. Både spelare och supportrar lär vilja ha händelsen ogjord efter lördagens match.

Manchester United
United kommer från en grymt skön vinst efter ett gastkramande derby förra helgen. Spelarna har fått chansen att vila från matchspel och suga har kunnat njuta av att vara bäst i stan och dessutom serieledare med marginal. Detta måste onekligen ses som något positivt och moralen, efter ännu en vinst efter ett sent avgörande, lär vara på topp. Dessutom står Sunderland för motståndet, en klubb vars supportrar visade sig från sin absolut värsta sida efter förra mötet lagen emellan. “Black Cats” som värvat/lånat den ena Unitedprodukten efter den andra under de senaste året har jag – och säkert många med mig – alltid haft ett gott öga till, but no more. Många har efterfrågat säsongens första storpisk och alla förutsättningar finns för att det ska komma nu.

På skadelistan hittar vi några namn som snart ska vara tillbaka i spel (enligt physioroom dvs). Nani, Kagawa och Vidic är tre viktiga kuggar som rapporteras kunna vara i speldugligt skick till matchen. Rooney har varit sjuk i veckan, men undertecknad räknar med att han ska vara riktigt dålig om han inte ska komma till spel på lördag. Evans skada har ännu inte fått ett datum för beräknad comeback, medan Anderson definitivt missar matchen då han blir borta till slutet av december. Lindegaard saknades senast på grund av en visit på BB och lär vara tillbaka för att åtminstone värma bänk.

Alla dessa oklarheter vad gäller vilka spelare som är spelbara eller inte gör att det är ännu lite svårare än normalt att försöka sätta sig in i Sir Alex tankegångar gällande startelvan. Vi gör ett försök ändå. De Gea var duktig sist och SKA få fortsatt förtroende mellan stolparna, punkt. I backlinjen är ytterbackarna Rafael och Evra självskrivna medan de två centrala positionerna är mer osäkra. Evans och Vidic tillstånd avgör detta och jag utgår ifrån att en av dem bildar mittbackspar med Ferdinand. I ett försök att jinxa in Vidic i elvan väljer jag Evans. På mittfältet tror jag att Valencia får fortsätta till höger och att Welbeck återigen får finna sig i att agera vänsterytter. Centralt gissar jag att Carrick får sällskap av en av de två utgångna årgångsvinerna även om jag hellre ser att Cleverley får förnyat förtroende. Vi får hoppas att sjuklingen Rooney kurerat sig väl för han kommer att spela strax bakom anfallskollegan van Persie. Då var försöket att läsa Fergies tankar till ända och följande herrar ska alltså fixa utskåpningen.

Möjlig startelva(4-4-1-1):
De Gea
Rafael, Rio, Evans, Evra
Valencia, Scholes, Carrick, Welbeck
Rooney
van Persie

Sunderland

I Sunderland återfinns inte mindre än fem före detta Unitedspelare med Jompa O´Shea i spetsen. Två av dessa, den av skador ständigt förföljde Wes Brown och Phil Bardsley saknas, av allt att döma, dock. De har sällskap på sjukbänken av herrarna Rose, Johnson och Cattermole. Rose och Johnson utgick sist och deras chanser till spel på lördag är oklara. Detsamma gäller Bardsleys, medan det står klart att kapten Cattermole och Brown definitivt missar matchen.

Sunderland tog en klar seger senast efter hela 3-0 hemma mot Reading, men hade dessförinnan två raka förluster samt ett kryss borta mot Stoke. Vidare så parkerar laget på en 15:e plats i tabellen och är i högsta grad inblandat i bottenstriden då man bara har en pinne ner till Wigan på 18:e plats. I bortaspelet har man dock visat sig vara förhållandevis svårslagna med en vinst och fyra kryss på åtta matcher. Steven Fletcher är den spelare som sticker ut mest, åtminstone produktivt, i Sunderland, då han har stått för hela sju av laget 17 mål hittills i ligaspelet. Förutom Fletcher får vi se upp med Sebastian Larsson, vars frisparkar emellanåt kan vara riktigt farliga.

Möjlig startelva(4-4-1-1):
Mignolet
Gardner, O’Shea, Cuellar, Colback
Johnson, Rose, Larsson, McClean
Stephane Sessegnon
Steven Fletcher

Historik
United har endast en förlust mot Sunderland i Premier League på 22 matcher. 16 matcher har slutat med vinst och fem med ett oavgjort reslutat. Statistiken från matcher i alla tävlingssammanhang talar även den för United, med 58-36-39.

De tio senaste matcherna i Premier League på Old Trafford:

05/11-11 Man Utd vs. Sunderland 1:0
26/12-10 Man Utd vs. Sunderland 2:0
03/10-09 Man Utd vs. Sunderland 2:2
06/12-08 Man Utd vs. Sunderland 1:0
01/09-07 Man Utd vs. Sunderland 1:0
14/04-06 Man Utd vs. Sunderland 0:0
01/01-03 Man Utd vs. Sunderland 2:1
02/02-02 Man Utd vs. Sunderland 4:1
09/09-00 Man Utd vs. Sunderland 3:0
15/04-00 Man Utd vs. Sunderland 4:0

Manchester United – Sunderland
Premier League
Old Trafford
Lördag 15/12 16:00
Chris Foy
Viasat Fotboll