Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-West Bromwich Albion

Onsdagens seger över Newcastle satt långt inne, utan att imponera spelmässigt kunde Chicharito sätta dit det avgörande 4-3 målet på tilläggstid. På lördag tar man emot Premier Leagues uppstickare West Bromwich på Old Trafford.

Manchester United
I ett väldigt tight spelschema kommer man senast från segern hemma mot Newcastle. Efter en väldigt svag första halvlek låg man under med 2-1 i halvtid, något man till slut lyckades vända till slutresultatet 4-3 (samtidigt som City tråkigt nog förlorade mot Sunderland).

Halva säsongen har nu gått och United har lyckats ta imponerande 46 poäng, med bara tre förluster och en enda oavgjord. Den oavgjorda matchen kom mot Swansea på Boxing Day, förutom den har United full pott de senaste sju matcherna. Poängmässigt låter det väldigt övertygande, försvarsspelet i matcherna har desvärre varit mindre övertygande. Under säsongen har man i snitt släppt in 1,47 mål per match, där en match som Newcastle höjer snittet onödigt mycket.

Med tanke på det tighta spelschemat har Ferguson roterat en hel del i startelvan, vilket han förmodligen fortsätter med. Rooney blir definitivt borta, tolkar man Ferguson rätt så kommer inte heller Jones till spel. Ljusare ser det ut för Young och Welbeck som missade matchen senast, även efterlängtade Shinji Kagawa kan finnas med på bänken. Oklart hur det ligger till med Nani och Rafael. Vidic var småskadad senast mot Newcastle, men kan finnas med från start till denna match.

Möjlig startelva (svårare än någonsin att förutspå):
De Gea
Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra
Valencia, Carrick, Cleverley, Young
Chicharito, Van Persie

Bänk: Lindegaard, Evans, Wootton, Scholes, Fletcher, Giggs, Welbeck

West Bromwich
Laget från Birmingham har överraskat alla den här säsongen, idag ligger man på en sjätteplats med lika många poäng som Spurs och två poäng bakom Chelsea. Uppstickarna befann sig nyligen i en svacka då man bara tog två poäng på fem matcher, men kommer in till matchen med två raka segrar mot Norwich och QPR. Liksom United har även West Brom många spelare med diverse småskador där Olsson, Popov, Mulumbu och Reid är tveksamma till spel. Den argentinske mittfältaren Yacob är fortsatt skadad och missar matchen.

När Newcastle överraskade ifjol berodde det mycket på enskilda spelare som trädde fram, såsom Cabaye, Ben Arfa, Cissé och Ba. I detta fall handlar det mer om ett ordentligt lagbygge där tränaren Steve Clarke, som varit assisterande i många stora klubbar (och Liverpool), fått chansen som huvudtränare och gjort det bra. Ett starkt försvarsspel med bland annat Jonas Olsson och ett hårt jobbande mittfält med Brunt, Morrison och Mulumbu har gett laget stabilitet. Laget spetsas sedan av en stark anfallsuppsättning med Shane Long, Odemwingie och Lukaku. Och Markus Rosenberg.

Möjlig startelva:
Foster,
Jones, McAuley, Olsson, Popov
Morrison, Mulumbu
Odemwingie, Gera, Brunt
Lukaku

Historik
Sedan den första matchen 1892 har lagen mötts hela 120 gånger, där United vunnit 51 och förlorat 40, samtidigt som 29 matcher slutat oavgjort. West Brom halkade ur högstadivisonen i mitten av 80-talet och höll till i lägre divisioner fram till säsongen 02/03 då man tog sig till Premier League. Den mer moderna och intressanta statistiken ser lovande ut för Uniteds del, man har nämligen inte förlorat mot Birminghamlaget i ligaspel sedan de tog sig upp. 14 matcher har spelats sedan dess och United har vunnit 12 av dessa, där de två andra matcherna slutat oavgjort.

Manchester United-West Bromwich Albion
Premier League
Old Trafford
Lördag 29/12 16:00
Domare: Jon Moss
Viasat Fotboll och Visat Fotboll HD