Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United-West Brom

United tog en komfortabla seger när man besegrade West Bromwich på Old Trafford med 2-0. Den vattenfyllda gräsmattan gjorde det svårspelat, men ett tidigt självmål gjorde att United kunde kontrollera matchen innan Van Persie avgjorde matchen på tilläggstid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Till skillnad från matchen senast mot Newcastle hade spanjoren en lugn dag på jobbet. West Brom hade ett par skott utifrån som gick rakt på, han gjorde det bra att hålla bollarna med tanke på underlaget. Man märker att han tränat på spelet i luftrummet, visar sig betydligt lugnare och säkrare på hörnor och inlägg. Bör ses som givet förstaval numera.

Betyg: 7

Chris Smalling
Smallings bollteknik och spelstil passar inte den moderna högerbacken, men denna gång fungerade det bra när han fortsatte vikariera för skadade Rafael. Hela försvarsspelet fungerade utmärkt i matchen och han gjorde sitt jobb i defensiven. Offensivt hittar han tyvärr inte ett lika bra samarbete med Valencia som Rafael brukar göra.

Betyg: 7

Nemanja Vidic
United har haft stora problem i backlinjen denna säsong, mot West Brom var det annorlunda. Vidic hade en riktigt bra match och är en stor bidragande faktor till att försvarsspelet fungerade. Förhoppningsvis håller han sig skadefri och behåller samma form, så att vi kan få ordning på det ständigt oroliga försvaret.

Betyg: 8

Jonny Evans
Även nordirländaren hade en riktigt bra match. Trots att försvarsspelet varit dåligt har faktiskt Evans varit en av de bästa spelarna för United denna säsong, även fast han varit ojämn. Såg ut att trivas ihop med Vidic och är stabil matchen igenom. Inte ens världsspelaren Markus Rosenberg lyckades ta sig förbi.

Betyg: 8

Patrice Evra
Hade inte mycket att göra en-mot-en på sin kant, men är fortfarande delaktig i att försvarsspelet fungerade. Lugn match för Evra som inte deltog allt för mycket i anfallsspelet. Slog en snygg passning när han frispelade Van Persie med tio minuter kvar av matchen.

Betyg: 7,5

Antonio Valencia
United hade svårt att skapa målchanser, men när dem väl kom till var det på inspel från högerkanten. Ständigt hot, men skulle behöva ha lite variation i sitt spel – det blir så enformigt och lättläst när han hela tiden går på utsidan av backen. Bra inlägg i matchen, hade ett halvfarligt skott och passar fram Van Persie på målet.

Betyg: 7

Tom Cleverley (Utbytt 82′)
Inget favoritunderlag för en mittfältare som Cleverley, men han gjorde det bästa av situationen. Fungerade bra defensivt och spelade enkelt ut mot kanterna, då centrala delarna av planen bestod av en lerhög i andra halvlek.

Betyg: 7

Michael Carrick
Precis som för Cleverley, ett svårt underlag att spela på. Tidigare har man låtit spelare komma igenom mitten alldeles för enkelt, men denna gång höll man sina positioner i defensiven. Stabil insats, som man kan förvänta sig av Carrick.

Betyg: 7,5

Ashley Young
Såg pigg ut och går ofta inåt i planen, medans Valencia håller sig längre ut på kanten. Detta gav honom två väldigt bra lägen i straffområdet, men skulle gjort det bättre vid avsluten. Var högst delaktig i första målet. Väggar sig in i straffområdet med hjälp av Kagawa, slår ett hårt inlägg efter backen, som alltid är farligt – denna gång tog den på backen McAuley och in i mål.

Betyg: 7

Shinji Kagawa (Utbytt 65′)
Riktigt kul att se Kagawa tillbaka efter en längre tids skadefrånvaro. Fungerade som en länk mellan mittfältet och Welbeck och gjorde det bra. Fin teknik och bra passningar, men har svårt att slå den där sista avgörande passningen eller komma till avslut själv – något man bör göra som offensiv mittfältare. Kul att ha honom tillbaka, han har potentialen och förhoppningsvis släpper det för honom snart.

Betyg: 7

Dannny Welbeck
Fick chansen i favoritpositionen, men gjorde inte alltför mycket väsen ifrån sig. Hade bara ett bra avslut i slutet av matchen som Foster styrde ut till hörna. Men man ser tydligt att han trivs bättre som anfallare, frågan är bara om det finns plats för honom där? Tuff konkurrenssituation.

Betyg: 6,5

Robin Van Persie (Inbytt 65′)
Vilades och började matchen på bänken, men när han kommer in skapar han mer på 25 minuter än vad Welbeck gör på hela matchen. Får ett bra läge med tio minuter kvar, men skjuter rakt på Foster i mål. Avgör senare matchen när han går inåt i plan från höger och stänker dit den med vänsterfoten.

Betyg: 7,5

Paul Scholes (Inbytt 82′)
Kommer in i slutet och tar över den slutkörda Cleverley, vilket innebar mycket defensivt arbete, vilket han gjorde bra. Men spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!