Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United förlänger sponsoravtal med Singha

Manchester United meddelade idag att man förlänger sitt avtal med öltillverkaren Singha. Det nya avtalet sträcker sig till 2016, men inga summor nämns. Samtidigt noterar vi att United under förra veckan blev första idrottsklubb att värderas till mer än 3 miljarder dollar.

Uniteds ursprungliga treårsavtal med Singha förlängs således. United kommersiella direktör, Richard Arnold, kommenterar:

”Singha firar sitt 80-årsjubileum under 2013 och vad bättre än att hedra detta med att förnya vår framgångsrika relation. Manchester United är belåtna att hålla Singha inom sin familj av sponsorer och ser fram emot att bygga vidare på de fantastiska prestationer vårt kompanjonskap har skapat hittills. Jag är säker på att de kommande tre åren kommer att vara lika positiva.”

United värderade till mer än 3 miljarder dollar

Manchester United har länge varit världens högst värderade idrottsklubb och under förra veckan blev man också den första idrottsklubben att värderas till mer än 3 miljarder dollar.

Uniteds ägare familjen Glazer noterade United på New York-börsen den 10 augusti förra året. Initialt gick aktien dåligt men den senaste tiden har värdet på aktien skjutit i höjden och i torsdags såldes aktien för rekordsumman 17,89 dollar, en värdeökning på 28 procent jämfört med introduktionspriset på 14 dollar.

En möjlig förklaring till värdeökningen är att United rent sportsligt har gått bra under säsongen samtidigt som man utanför planen har skrivit flera nya sponsoravtal. Vi vet dessutom att Uniteds intäkter från Premier Leagues teveavtal kommer att skjuta i höjden nästa säsong.

Som en notis kan nämnas att Unitedaktien senast såldes för 16,22 dollar.


Källor: Manutd.com, Forbes.com, Nyse.com