Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Fulham – Manchester United 0-1

Manchester United besegrade igårkväll Fulham på Craven Cottage med 0-1. Wayne Rooney gjorde matchens enda mål och hans fina målform håller i sig. Rooney har nu gjort 5 mål på 3 matcher och United har 10 poäng ner till Manchester City (En match mer spelad).

Första halvlek:
Matchen började i ett väldigt högt tempo där spelet böljade fram och tillbaka. Första farligaste chansen stog United för när Fulhams Hangelaand efter en hörna nickade bollen mot eget mål. Schwarzer i Fulhams mål gjorde en fantastiskt räddning och på returen sköt Evra i ribban. Efter Uniteds farliga läge kom Fulham upp mer i banan. Både Riise och Ruiz hade två farliga skott som de Gea gjorde två kvalificerade räddningar på. Innan halvlek väggspelade Rooney med Cleverley, Rooney skruvade dock bollen i stolpen. Med 4 minuter kvar av första halvlek dog ljuset på Craven Cottage. Domaren valde att ta med sig lagen ut till omklädningsrummen men kom tillbaka några minuter senare och första halvlek kunde spelas klar. 0-0 i paus var ett faktum.

Andra halvlek:
Andra halvlek fortsatte i ett bra tempo. Fulham hade en hel del boll och skapade lite halvchanser dock utan några resultat. David de Gea hade en mycket bra match i United och stod för några bra räddningar. Med 10 minuter kvar utav matchen fick Wayne Rooney bollen, han avancerade och skjöt ett lågt placerat skott utanför straffområdet förbi Schwarzer i Fulham målet till 1-0 ledning för bortalaget. Fulham pressade sedan på för en kvittering men man lyckades aldrig komma så nära.

Sammanfattning:
United gör en bra och stabil bortamatch. Att ta 3 poäng på Craven Cottage är aldrig något lätt uppdrag, United har haft stora problem där dom senaste åren. David de Gea tystnar ännu en gång alla tvivlare då han förmodligen räddade poäng för United idag med 2-3 högt kvalificerade räddningar. Laget har nu 10 poäng ner till Manchester City (Dock en match mer spelad) som på söndag tar emot Liverpool på hemmaplan.

Fulham:
Schwarzer, Riise, Senderos. Hangeland (Hughes 46′), Baird, Riether, Karagounis (Emanuelson 68′), Duff, Ruiz, Rodallega, Dejagah (Petric 82′)

Bänk:
Etheridge, Hughes, Frimpong, Emanuelson, Davies, Kacaniklic, Petric

Manchester United:
De Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia (Hernandez 66′), Carrick, Nani (Welbeck 84′), Cleverley (Giggs 75′), Rooney, Van Persie

Bänk:
Amos, Smalling, Anderson, Giggs, Kagawa, Hernandez, Welbeck

Res med oss till Manchester!