Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fulham – United

United vann med 1-0 mot Fulham efter ett sent segermål av Wayne Rooney. Det var ingalunda någon perfekt insats av United men det fanns ändå mycket positivt att ta med sig och då tänker jag inte bara på de tre poängen och det ökade avståndet till Manchester city.

Det blev en annan match än FA-cupmatchen, på Old Trafford, en vecka tidigare. På Craven Cottage bjöd Fulham på ett helt annat motstånd. Kanske hade vi fått se en bekväm seger för United om vi hade haft normal effektivitet i första halvlek men vi ska ju också vara medvetna om att Fulham mycket väl hade kunnat ta ledningen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7,5

Räddningen på Riises skott var akrobatisk men samtidigt exakt vad vi väntar oss av De Gea. Att De Gea lyckas styra Ruiz skott i stolpen är däremot frukten av ett excellent målvaktsarbete. Överlag svarar han för en stabil insats.

Rafael da Silva
7

Det är ingen tvekan längre, Rafael da Silva är det självklara valet som högerback i United och håller han sig bara skadefri är positionen hans i tio år till. Han ger oss en extra dimension offensivt jämfört med Jones eller Smalling och är på samma nivå i det defensiva arbetet. Räddar på mållinjen med en viktig nick när det står 0-0 (för mig är det obegripligt att man inte alltid har en kille på stolpen vid hörna).

Rio Ferdinand
7,5

Behövdes som inhoppare mot Southampton och följer upp det med en fin insats mot Fulham. Den stora frågan är väl hur mycket hans kropp håller för när säsongen går in i ett skede med ett betydligt intensivare matchande.

Jonny Evans
8,5

1 assist. Jonny var tillbaka efter skada – alltid dessa skador – och efter en svag inledning där det syntes att han varit borta ett tag spelade han upp sig ordentligt. I andra halvlek var han enorm och Evans hade en stor del i att United höll nollan. Insatsen kröntes med en assist till Rooneys mål, även om man kan ifrågasätta hur mycket meningen det var. För mig är Evans förstaval som mittback men jag tror att Ferguson kommer att spela Ferdinand och Vidic i de viktigaste matcherna i vår.

Patrice Evra
7

Det var lite gamla takter hos Evra när han drog bollen i ribban i ett utmärkt läge – den här säsongen har vi ju annars vant oss vid att han gör mål när chansen dyker upp. Och det är mycket gamla takter hos Evra den här säsongen – han var ordentligt ifrågasatt av många efter ett par svaga säsonger men har nu tystat nästan alla tvivlare. Nu är han på den nivå vi vill att han ska vara igen – en av ligans absolut bästa vänsterbackar.

Antonio Valencia
5

Utbytt 66. Om Evra har gått från dålig till bra så har Valencia vandrat åt andra hållet. Möjligen är förklaringen så enkel som att han saknar självförtroende. Vad som oavsett är klart är att Valencia för närvarande inte bör vara i närheten av Uniteds startelva.

Michael Carrick
7

Känslan är att Carrick är inne i en lite svagare period. Ändå ger jag honom en sjua (dvs. bra) i betyg. Det summerar ganska bra hans säsong – tidigare kunde man nästan i blindo slänga åttor på Carrick. Nu har han haft några matcher där han har varit mindre auktoritär. Måhända är han i behov av lite vila, måhända har han känning av någon skada (han lämnade trots allt återbud till onsdagens landskamp).

Tom Cleverley
7,5

Utbytt 75. Tom Cleverley lider av samma problem som Anderson – han orkar inte 90 minuter. Det blir ett problem för United då det närmast blir ett obligatoriskt byte när Cleverley startar. Hans bidrag är ändå stort mot Fulham, framför allt i den första halvleken.

Nani
6

Utbytt 84. Nani har inte riktigt kommit igång efter skadan. Det finns ändå en del bra intentioner och det är viktigt. Med tanke på hur Valencia uppträder behöver vi Nani i form omedelbart.

Wayne Rooney
8

1 mål. Varnad. I form, enkelt sammanfattat. Det är inte bara målet, som givetvis får oss att tänka på Ronaldos mål mot Fulham 2007, det är spelet i stort. När han spelar som mot Fulham nosar han åtminstone på Van Persies nivå.

Robin van Persie
7

Upptäcker faran, tar ett par steg tillbaka och nickar undan Fulhams givna kvittering. Han saknas i målprotokollet men som den föregående meningen berättar så är Van Persie en spelare som gör mer än mål.

Javier Hernandez
n/a

Inbytt 66. När Chicharito hoppar in är oddsen låga på att han ska avgöra. Den här gången syns han inte i målprotokollet men han gör ändå en viktig insats. Det är hans blotta närvaro på planen som får Senderos att gå bort sig totalt, vilket öppnar för Rooney. Missen vid 1-0 är dock riktigt dålig och hade Fulham fått in en kvittering på slutet hade Chicharito inte sovit gott.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 75. Det hände inte för Giggs den här kvällen.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 84. Ferguson har sina idéer. Vi har 1-0 i en svår bortamatch och när vi ska försvara ledningen kastar han in det mest offensiva vi har på bänken.

Res med oss till Manchester!