Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika: Morötter inför Champions League

När avsaknaden på Champions League – likt bristen på mina krönikor – håller på att bli för stor så kommer den tillbaka. Bättre än någonsin? Jag hoppas det. Vårens slutspelsomgångar i världens finaste klubblagsturnering är alltid spännande och intressanta. Med eller utan Manchester United …

Förra våren – när vi snällt fick sitta och titta på – var naturligtvis jobbig i det hänseendet att vår favoritklubb inte var representerad. Men å andra sidan måste jag medge att med lite perspektiv på det så var det nästan (!) lite skönt att slippa våndas flera veckor i förväg inför en tuff europamatch.

Jag både hoppas och tror att United-spelarna verkligen har använt detta som en morot i uppladdningen inför kommande dubbelmöte mot Real Madrid. Och det finns flera skäl till att ge det där lilla extra.

Visserligen ser jag mig själv som något av en anglofil men jag kan inte på något sätt säga att jag gladde mig åt att Chelsea vann Champions League förra året. Tvärtom gjorde det allting lite värre.

Vidare sett så måste vi förlika oss med tanken om att Sir Alex Ferguson inte har så många säsonger kvar som manager för The Red Devils. Och även om jag naturligtvis är extremt jävig så är han värd minst en seger till i Europacupsammanhang.

Det skall också sägas att finalen i år återigen spelas på Wembley Stadium i London. Förra gången Champions League-finalen spelades där var så sent som år 2011. Då förlorade United som bekant förlorade mot F.C. Barcelona. Jag vet inte huruvida spelarna eller personalstaben ser det som en extra morot att presetera i Europa i år. Men jag är säker att vi supportrar mer än gärna hade sett en Champions Leagueseger på hemmaplan.

Men givetvis skall inte vi inte händelserna i förväg. Det är sammanlagt sex matcher som skall står i vägen för en eventuell final.

Hur det går då? Käpprätt åt helvete! Jag har en dålig magkänsla inför första mötet borta mot Real på onsdag. Likt många stormatcher så kan en mans prestation vinna eller stjälpa hela äventyret. Jag hoppas såklart inte att ett individuellt misstag skall avgöra dubbelmötet men ser gärna att exempelvis Rooney avgör på egen hand!

Sammanfattningsvis tycker jag att det är värt att kämpa extra för att Ferguson skall få en titel till, att Chelsea (eller något annat engelska lag) inte skall vinna igen samt att det vore så fantastiskt att få spela final på Wembley en gång till.

Res med oss till Manchester!