Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Reading

Efter en gastkramande första åttondelsfinal mot Real Madrid är det imorgon kväll dags för United att ta sig an Reading i den femte omgången av FA-cupen hemma på Old Trafford.

Manchester United

Manchester United

Skador: Fletcher, Scholes
Tveksamma:
Position: 1 | 21-2-3 | 62-31 | 65
Form (PL): VVOVVV (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 43 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Van Persie 19

Möjlig startelva

Lindegaard
Jones, Smalling, Evans, Büttner
Nani, Anderson, Cleverley, Young
Giggs
Chicharito

United har tagit sig till den femte omgången av årets upplaga av FA-cupen genom att slå ut West Ham och Fulham i de föregående omgångarna. Återigen ställs man mot Premier League-motstånd, denna gången i form av Reading. Även om FA-cupen är en aktningsvärd turnering så borde den få finna sig att stå åt sidan lite för Champions League och Premier League. Någon bortprioritering likt den vi ofta fått se i Ligacupen är det dock inte tal om och Ferguson har också uttalat sig om att han gärna vill ta laget till nästa omgång.

Fergie lär trots allt rotera en del i laguppställningen sedan matchen på Santiago Bernabéu, men i och med att skadelistan fortfarande är ovanligt kort så kan vi förhoppningsvis få se ett spännande Unitedlag på Old Trafford imorgon kväll. Lindegaard lär få förtroendet mellan stolparna efter en tid utan spel. Framför honom tror jag att många utav de ordinarie försvararna vilas till förmån för Jones, Smalling och Buttner som får sällskap av Evans eller eventuellt Vidic. Detta skulle i så fall betyda att Rafael missar sin första minut av Uniteds sejour i FA-cupen den här säsongen. Vidare tror undertecknad på ett kreativt innermittfält bestående av Anderson och Cleverley flankerat av yttrarna Nani och Young (spelas för övrigt inte Nani här så är han verkligen riktigt djupt nere i Sir Alex frysbox). Strax framför mittfältet gissar jag att Giggs får husera bakom en spelsugen Chicharito på topp.

För övrigt så har Viasat slutligen valt att “storsatsa” på engelsk fotboll och därmed kan vi se morgondagens match (och framtida FA- och Ligacup-matcher) i TV 10 istället för på någon fulstream med spanska kommentatorer.

Reading

Reading

Skador: Roberts, McCarthy
Tveksamma:
Position: 18 | 5-8-13 | 33-48 | 23
Form (PL): FVVOVF (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 30 GK, 0 RK
Bästa målskytt (PL): Adam Le Fondre (10)

Möjlig startelva

Federici
Kelly, Pearce, Mariappa, Harte
Kebe, Akpan, Leigertwood, McAnuff, Blackman
Pogrebnyak

Reading kommer från en förlust (Stoke borta), men dessförinnan visade man upp en riktigt bra formkurvam, bland annat med 2-2 mot Chelsea och vinst borta mot Newcastle. Man ligger på en 18:e plats i ligan, har häng på Villa över nedflyttningssträcket och ställs nästa helg mot bottenkonkurrenten Wigan. Fokus torde alltså ligga på ligan, något som förstås talar för att Reading kanske inte heller ämnar ställa sin förstauppställning på banan imorgon kväll.

Pogrebnyak är en av de mer namnkunnigare spelarna i truppen, men bäste målskytt hittills med tio baljor är Adam Le Fondre. Januaris “månadens spelare” Le Fondre startar dock oftast matcherna på bänken och har gjort sig känd som något utav en “supersub”. Faktum är att hela nio av hans mål har hittat nätet i den andra halvleken.

Historik

Manchester United mot Reading

Totalt: 17 | 9-7-1 | 34-18
Ligan: 5 | 3-2-0 | 10-6
Old Trafford: 7 | 4-3-0 | 14-6
Sista sex: VOVOVV
Sista sex på Old Trafford: OVVVOO


2007-08-12 PL Manchester United – Reading 0-0
2008-01-13 PL Reading – Manchester United 0-2
2012-12-01 PL Reading – Manchester United 3-4

United har en klar plusstatistik på Reading med endast en förlust (1927) på 17 tävlingsmatcher. Det senaste mötet har vi betydligt mer färskt i minne, då United vann bortamötet i ligan i början av december efter en målrik historia. Noterbart är att samtliga sju mål i 3-4-segern kom under matchens första 34 minuter.

Manchester United – Reading

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Måndag 18 februari 21:00
Domare: Andre Marriner
Odds: United 1,25 | Reading 6.00 | oavgjort 9,50
TV: TV 10