Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Phelan: Vi är mycket besvikna

Sir Alex Ferguson var på för dåligt humör för att prata med pressen efter Uniteds förlust mot Real Madrid. Istället fick Fergusons assisterande manager Mike Phelan sätta ord på Uniteds besvikelse. Samtidigt förklarade Jose Mourinho att det bästa laget förlorade.

“[Att säga att vi är besvikna] är en underdrift,” sa Mike Phelan. “Vi kände att vi hade taktiken rätt för en sådan stormatch. Vi kände det som att vi var bekväma emellanåt vid 0-0. Vi var där vi ville vara.

“Vi kom ut [efter halvtid] och gjorde målet som satte oss i en väldigt dominerande position. Efter det hade vi rimlig kontroll och skapade några chanser. Sedan förändrades matchen totalt. Beslutet var förbluffande. Men vi var tvungna att fortsätta. I en match av den här magnituden, när hela världen tittar, vi känner oss väldigt besvikna.

Phelan fick tala för Sir Alex Ferguson som var duktigt förbannad efter matchen:

“Jag tror inte att [Ferguson] är i ett tillstånd att tala med domaren om beslutet. Jag tycker att det talar sitt eget språk att jag sitter här och inte managern för den här fantastiska fotbollsklubben. Vi såg alla och vittnade ett beslut som verkade väldigt hårt. Vi hade en massiv publik världen över i jag vet inte hur många länder och alla kommer att sitta där och undra vad som hände. En fantastisk insats förstördes av ett beslut.”

I samtal med MUTV berättade Phelan mer om Fergusons känslor:

“[Ferguson känner sig] mega-, megabesviken. En av anledningarna till att jag gör presskonferensen och pratar är att han känner att jag antagligen är lite mer diplomatisk än han skulle kunna vara. Han är irriterad, han är bedrövad och han vet att om han står framför en kamera just nu så kommer han inte att få göra det på många veckor.

“Från vårt sätt att se på det så kände vi att bollen var i luften, spelaren tittade på bollen. Ja, det var kontakt men det är fotbollens natur och att få ett rött kort verkar otroligt.

Domslutet förstörde vad som annars var en utmärkt insats av United:

“Vi visste att vi var tvungna att använda en viss taktik i matchen. Vi åkte till Madrid och gjorde ett väldigt bra jobb. Vi fick resultatet vi sökte efter, vi gjorde bortamålet. Vi kände att om vi kunde hålla saker tätt, frustrera Madrid och spela lite på kontringar själva så skulle vi få chanser.

“Jag tycker att det syntes ikväll, vi fick chanser. Vi utnyttjade inte så många som vi skulle ha gjort men i momentet där du gör målet, så känner du det som att publiken är direkt bakom dig och du kan se mållinjen. Spelarna kände att de var i kontroll och sedan gled det bort.”

Mourinho: Det bästa laget förlorade

Jose Mourinho fokuserade efter matchen mest på Uniteds insats och kunde bara berömma Englands bästa klubb:

“Oberoende av [domarens] beslut så förlorade det bästa laget. Vi spelade inte bra, vi förtjänade inte att vinna. Men fotboll är så här. Jag pratar inte om beslutet eftersom jag inte är säker på det.

“Min känsla är att Manchester United spelade väldigt bra, var väldigt kompakta och aggressiva på ett bra sätt. De var taktiskt bra organiserade och matchen var väldigt svår för oss. Jag hade känslan att Modric förändrade matchen och gav kvaliteter vi inte hade tidigare.

“Jag tvivlar på att vi vid elva mot elva hade vunnit matchen. Jag är frustrerad då vi spelade så bra mot Barcelona och idag väntade jag på mer. Jag vet att United är giganter, inte bara fysiskt men mentalt. Jag vet att de har en manager som kan motivera dem men jag väntade på att vi skulle spela på ett annat sätt.

“När vi var mot tio spelade spelade vi bra i tio minuter. Vi skapade dem nya problem med Ozil på kanten och Modric och Kaka båda bakom Higuain. Jag tror att det var ett nytt problem för dem som de inte kunde lösa med tio spelare, vi förtjänar beröm för det.

“Men i slutet av matchen kunde vi inte kontrollera bollinnehavet, vilket frustrerade mig eftersom vi hade en spelare mer. Vi skulle ha kontrollerat matchen men vi kunde inte och i det läget hade vi Diego Lopez. Att han en fantastisk målvakt som ger oss segern är också en del av matchen. De Gea var matchens bästa spelare i Madrid och idag var matchens bästa spelare Diego Lopez.”


Källor: MUTV, Sky Sports, ITV Sport, Manutd.com Via: Manutd.com