Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-Chelsea (FA-cup)

Efter veckan oförtjänade uttåg ur Champions League är det dags att blicka framåt. På söndag tar United emot Chelsea i FA-cupens kvartsfinal. Manchester United har chansen på en dubbel denna säsongen och lär satsa fullt ut på FA-cupen.

Manchester United

Skador: Phil Jones, Paul Scholes, Darren Fletcher
Tveksamma:
Position: 1 | 28 | 23-2-3 | 68-31 | 71
Form (PL): VVVVVV (senaste matchen sist)
Bästa målskytt (PL): Robin van Persie [19 mål]

Möjlig startelva

de Gea
Rafael Ferdinand Evans Evra
Young Carrick Cleverley Nani
Rooney, van Persie

Manchester United:
Laget kommer till spel med en väldigt skadefri trupp (För en gångs skull). Sir Alex bekräftade på gårdagens presskonferens att Phil Jones fortfarande inte är kvitt sin skada och kommer missa matchen, även Ryan Giggs kommer att vilas efter sin fantastiska prestation i tisdags och sedan tidigare är Paul Scholes osäker pga en knäskada. Annars är laget helt fritt från skador om man bortser från Fletcher som är borta på grund utav sin sjukdom. Hur Ferguson kommer ställa upp laget är som att spela på lotto. Med tanke på att laget åkte ur Champions League är det nu full fokus mot att ta dubblen, ligan/FA-cupen denna säsongen. Startelvan bör därav vara väldigt stark, spelare som Rooney lär starta matchen efter deras bänkplats eller få minuter mot Real i veckan. Undertecknad tror även att Nani kommer få fortsätt chans från start då han felaktigt blev utvisad i veckan.

Chelsea

Skador: Oriol Romeu
Tveksamma:
Position: 4 | 28 | 15-7-6 | 56-30 | 52
Form (PL): LWLDW
Bästa målskytt (PL): Demba Ba [15 mål]

Möjlig startelva

Cech
Ivanovic Cahill David Luiz Cole
Ramires Mikel
Moses Mata Hazard
Ba

Chelsea:
Chelsea är ett lag som dom senaste månaderna har saknat harmoni i truppen och klubben. Fansen vill inte ha kvar Rafael Benitez som tränare, och Benitez kritiserade sina egna supportrar för deras hatkampanj mot honom. Laget ligger förtillfället på den 4:e platsen som ger Champions League kvalspel till nästa säsong, man är sedan tidigare utslagna ur både Champions League och Ligacupen. Titlar kvar att slåss om för Chelseas del är Europa League (Förlust 1-0 i veckan mot Steua Bukarest) samt FA-cupen. Chelseas form dom senaste matcherna är inte på topp. Laget har på dom 5 senaste matcherna enbart gjort 4 mål. I England ryktas det om att Chelsea kommer att sätta både John Terry och Fernando Torres på bänken eftersom dessa båda startade i veckans Europa League match. I Chelsea är det annars bara Oriol Romeu som är på skadelistan. Troligt lag:

United mot Chelsea

Totalt: 165 | 72-45-48 |
Sista sex: VVOVVF
Sista sex på Old Trafford: VOOVOV


2011-04-12 Manchester United-Chelsea 2-1
2011-05-08 Manchester United-Chelsea 2-1
2011-11-18 Manchester United-Chelsea 3-1
2012-02-05 Chelsea-Manchester United 3-3
2012-10-28 Chelsea-Manchester United 2-3

Turnering: FA-cup
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndag 10 mars 17:30
Domare: Howard Webb, England
TV: TV10