Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Domaren hängde inte med

Sir Alex Ferguson var inte nöjd med domaren Phil Dowd efter att United spelat 1-1 borta mot Arsenal. Annars tycker han att United hade de bästa chanserna i matchen. Vi får också Arsene Wengers tankar om Robin van Persie.

“Vi förväntade oss en tuff match och vi fick en tuff match,” sa Ferguson efter matchen. “[Matchen] svängde fram och tillbaka. Under de första 20 minuterna blev vi överraskade av Arsenals aggressivitet och några av deras tacklingar. Det satte oss på bakfoten. Vi hade förmodligen de bästa chanserna. Vi hade fyra fantastiska chanser på nickar. Vi rann igenom gång på gång på den sista tredjedelen av planen och kanske hade vi vunnit matchen med lite mer skärpa.

“Om vi hade tagit en eller två av våra chanser skulle vi ha vunnit bekvämt. Vi såg alltid ut att vara det största hotet, men det är inte att ta något från Arsenals insats. De kämpade oerhört och det ska de ha beröm för.”

Ferguson var emellertid inte lika snäll mot domaren Phil Dowd och var inte alls nöjd med det antal varningar som United fick under matchen:

“Arsenal hade fantastisk fart, de var riktigt aggressiva och satte in massor av tacklingar. Jag tror att domaren helt enkelt inte kunde hänga med vid det läget. Sen när vi gjorde något varnade han oss direkt. Vi fick fem spelare varnade. Vi har bland den bästa disciplinära statistiken i landet, antagligen den bästa statistiken. För Manchester United att få fem varningar, jag tycker inte att det är rätt.

“Men under de sista 20 minuterna var matchen från straffområde till straffområde. De bästa chanserna föll definitivt till oss och vi skulle ha gjort bättre med dem. Arsenal kämpar för en plats i Champions League och vi förväntade oss en riktig utmaning. Och det fick vi.”

Wenger: Van Persie gjorde inte mål

Arsenals tränare Arsene Wenger fick se sin förre skyttekung Robin van Persie återvända till London i Uniteds tröja, som nybliven engelsk mästare. Som om inte det var nog så gjorde Van Persie dessutom Uniteds mål. Wenger menar dock, bisarrt nog, att det inte räknas eftersom målet var på straff:

“Lite grann, ja. Eftersom när han var här fick han inte det här mottagandet, de älskade honom. Så idag var det lite av besviken kärlek.

“Jag tycker inte att han gjorde mål. Han gjorde mål på en straff! Det räknas, men det är inte riktigt samma sak. När du köper en målskytt tittar du alltid på hur många mål han har gjort på straffar, hur många spelmål han har gjort. Men han tog sin straff riktigt bra. Jag visste när han bestämde sig för att ta straffen att det var 80 procents chans att han skulle göra mål. Han var vår straffskytt och jag vet att han gör det väldigt bra. Han gör många saker väldigt bra, Robin van Persie.”

Efter matchen berättar Wenger att Van Persie besökte Arsenals omklädningsrum eftersom maten är godare där, vilket skulle kunna bero på att man i Uniteds omklädningsrum kryddar med silverpokaler vilket är kulinariskt olämpligt. Wenger tycker också att Van Persie borde ha firat målet:

“Han är i vårt omklädningsrum för tillfället. Eftersom vår mat är bättre i vårt omklädningsrum än i deras omklädningsrum. Folk som spelar tillsammans i fem, sex år [kommer överens]. De kämpar, jag tycker att våra försvarar inte gjorde livet enkelt för honom alls, vi spelade med en fantastisk inställning. I känner att våra två mittbackar spelade väldigt bra.

“Ja, men det har i stort sett blivit ett annat sätt att bete sig för fotbollsspelarna i England [att inte fira mål mot sin gamla klubb]. I skulle inte bli chockad om en kille firade eftersom på insidan är han glad i alla fall.”


Källor: Sky Sports, Arsenal.com Via: Manutd.com

Res med oss till Manchester!