Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 till final efter vinst mot Liverpool

Uniteds U21 är klara för final i U21-serien efter vinst mot Liverpool på Old Trafford med klara 3-0. Larnell Cole gjorde alla Uniteds mål, varav två kom från straffpunkten.

Det var klart sedan länge att United skulle möta Liverpool i U21-seriens semifinal. Matchen spelades på Old Trafford och United började riktigt inspirerande. Efter 19 minuter slår Januzaj en perfekt boll i djupled till Tom Lawrence, som blir fälld och domaren pekar på straffpunkten. Larnell Cole tar hand om straffen och lägger den säkert i fel hörn för målvakten. Efter 26 minuter blir samme Lawrence fälld efter att ha brutit in i straffområdet och samma procedur igen; domaren dömer straff, Cole tar den och lägger den i fel hörn för målvakten.

Liverpool tar nu över lite mer spelmässigt utan att skapa något av värde innan domaren blåser för halvtid.

United har god kontroll på matchen och efter 70 minuter avgörs den helt efter ett flipperspel i Liverpools straffområde kan United spela bollen till Cole som står utanför straffområdet och drar till med en hård vänster som touchar Liverpoolförsvarare och in i mål.

Liverpoolspelarna tappade sedan humöret och åkte på en utvisning, och kunde naturligtvis aldrig hota Uniteds ledning. Amos i målet får en lugn kväll och United tar sig enkelt vidare till final där Tottenham står för motståndet.

Bra i United var naturligtvis tremålsskytten Cole som var väldigt kylig vid båda straffarna och var ett ständigt hot med sina kvicka fötter. Januzaj imponerade också men i ärlighetens namn var hela United väldigt bra denna kväll. Tom Thorpe och Michael Keane bildade ett svårslaget mittbackspar och Tunnicliffe samt Ekengamene tog enkelt hand om mittfältet.

Finalen ja, som sagt spelas den mot Tottenham som i sin tur slog ut Everton i semi med 3-2. Den matchen kommer att spelas på Old Trafford måndagen den 20 maj.

Manchester United U21 – Liverpool U21 3-0 (0-0)
Uniteds mål: Cole (19 str, 26 str, 70)
United: Amos – Vermijl, Thorpe, M.Keane, James – Cole (A.Pereira 84), Ekangamene, Tunnicliffe, Januzaj (Grimshaw 80), Lingard – Lawrence (Pearson 75)

Res med oss till Manchester!