Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United mästare i U21 – igen

Uniteds U21-lag har återigen blivit nationella mästare efter seger i playoff-final, den här gången slog man Tottenham på Old Trafford. Efter 0-2 i paus vände United och vann i andra halvlek med 3-2 på ett klassiskt Unitedmaner.

Annars började matchen ganska avvaktande utan större målchanser första kvarten. Det dröjde dock inte länge förrän Tottenham tog tak i taktpinnen och efter två skott i ramen kunde de minuterna senare ta ledningen efter ett inlägg som Amos inte får bort och returen kan Tottenham enkelt slå in i mål. 2-0 kommer också innan halvleken är slut efter en dålig Unitedpassning in i mitten där Tottenham återigen får ett skottläge utifrån och som går in vid stolproten.

I andra halvlek börjar United mycket bättre och kan också reducera efter timmens spel när Tunnicliffe spelar fram Vermijl som från dålig vinkel avslutar hårt nere vid bortre stolpen. United var dock inte klara där och med kvarten kvar reducerar man också genom Cole efter ett fint anfall. Just innan hade Cole, helt obegripligt, blivit varnad för filmning efter årets klaraste straff. Men Cole får sin revansch och avgör också i matchens slutminuter när han får ett inspel i boxen, tar emot den och skjuter den hårt och lågt vid målvaktens högra stolpe – helt otagbart.

Sett över 90 minuter är det en match där lagen hade varsin halvlek. I United imponerade egentligen hela backlinjen likt den gjort hela säsongen. Möjligen lite passiva på Tottenhams andra mål men situationen ska egentligen inte behöva uppstå. Amos i målet imponerade dock inte, ett misstag på Tottenhams första mål och egentligen ingen räddning på hela matchen.

Innermittfältet är inte jättelyckat för dagen, men framåt fortsätter Januzaj, Cole och Lingard att vara farliga. Nu har Cole börjat få utdelning på alla sina chanser också. Stort plus till anfallaren Lawrence som kom in tidigt i andra och ändrade matchbilden.

Manchester United U21 – Tottenham U21 3-2 (0-2)
Uniteds mål: Vermijl (60), Cole (74, 88)
United: Amos – Vermijl, Thorpe, M.Keane, James – Cole, Ekangamene, Pearson (Lawrence 56), Tunnicliffe, Lingard – Januzaj

Res med oss till Manchester!