Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Juninotiser: Försäsongen tar form

Sommaren är här och i väntan på att spelschemat ska släppas (den 19 juni) är det relativt ont om Unitednyheter. En del saker ramlar dock in och här följer en genomgång av vad som hänt de senaste veckorna. Vi noterar bland annat att Uniteds försäsong börjar ta form, att United har fått en ny mediechef och att ett stort antal ungdomsspelare har fått lämna klubben.

Testimonial för Ferdinand

United kommer att möta Sevilla i Rio Ferdinands testimonial som spelas på Old Trafford den 9 augusti med avspark 20.30. Rio skrev nyligen på för ytterligare ett år med United och säsongen 2013/14 blir hans tolfte i klubben och hyllas nu alltså med en testimonial.

Community Shield

Två dagar efter Rios testimonial möts United och Wigan på Wembley i Community Shield. Den matchen kommer att ha avspark klockan 15.00 och United har fått 35 000 biljetter till matchen som spelas mellan ligamästarna och FA-cupvinnarna.

Försäsongen tar form

Tidigare på sommaren åker United till Asien och Australien för årets försäsongsturné. Totalt ska United spela fem matcher under resan och dessa matcher har nu fått fastställda avsparkstider.

Uniteds försäsong börjar i Bangkok den 13 juli klockan 15.00 med en match mot All Star XI. Den 20 juli klockan 11.30 ställs United mot A-league All Stars i Sydney. Därefter väntar två matcher i Japan, United möter Yokohama Marinos den 23 juli klockan 12.20 och Cerezo Osaka den 26 juli klockan 12.00. Turnén avslutas i Hong Kong den 29 juli klockan 14.00 då United möter Kitchee.

Testimonial även för Alan Tate

Ytterligare en match har annonserats då Alan Tate, tidigare ungdomsspelare i United, ska hyllas med en testimonial av hans nuvarande klubb Swansea. United skickar ett lag till Wales den 13 augusti. Unitedlaget benämns dock som Manchester United XI och då det ska spelas landskamper den 14 augusti kan vi förutsätta att det blir ett tämligen reservbetonat United som ställer upp i matchen.

David Sternberg ny mediechef

United har anställt David Sternberg som ny mediechef. Sternberg tog examen på Princeton, har arbetat elva år på Fox Sports och kommer närmast från Universal Sports. Sternberg kommer att arbete med att stärka Uniteds närvaro på sociala medier men det är ännu inte klart om något officiellt Twitterkonto kommer att lanseras (Uniteds informationsavdelning har ett Twitterkonto – @ManUtd_PO). Däremot sägs det finnas planer på en mobilapp. Sternberg kommer också att arbete med klubbens tevekanal MUTV och klubbens webbsida Manutd.com, som ju onekligen behöver en ansiktslyftning.

Phil Townsend som är kommunikationschef i United kommer inte att påverkas av att Sternberg anställs. Återstår ändå att se om Uniteds frostiga relationer till media förbättras nu när Sir Alex Ferguson har slutat.

Åtta ungdomsspelare friställda

Sommaren innebär som alltid förändringar i ungdomsleden och då listan på spelare utan kontrakt presenterades stod det klart att inte mindre än åtta ungdomar har fått sina drömmar om att bli Unitedspelare krossade. Mest meriterade i gänget är Frederic Veseli som var med på a-lagets försäsongsturné 2012 och Wesley Browns brorsa Reece som har suttit på bänken i en tävlingsmatch. Övriga spelare som får lämna United är John Cofie, Michele Fornasier, Luke Giverin, Luke Hendrie, Luke McCullough och Gyliano van Velzen.

På listan återfanns också Paul Scholes men det är ju av egen fri vilja…

Ron Davies är död

Vi avslutar med den tråkiga nyheten att den tidigare Unitedspelaren Ron Davies är död. Davies hade en framgångsrik karriär som anfallare i flera engelska klubbar och i Wales landslag. Totalt gjorde Davies mer än 300 mål i karriären och sin bästa tid hade han i Southampton 1966-73 där han sköt 153 mål.

Davies värvades till United i november 1974. Han fick dock nöja sig med att agera inhoppare då United vann andradivisionen. Totalt gjorde han tio inhopp för United. Därefter avslutade han karriären med en kort period i Millwall.

Ron Davies blev 70 år gammal.


Källor: Manutd.com, Telegraph.co.uk, Guardian.co.uk

Res med oss till Manchester!