Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: VM-kval, Confederations Cup, landskamper och ungdomsturneringar

I väntan på att spelschemat ska släppas den 19 juni klockan 10.00 (mindre än en vecka nu!) får vi nöja oss med den fotboll som spelas mellan olika nationers representationslag. Det har spelats lite VM-kval och några träningslandskamper. U21-EM är i fullgång och senare i sommar ska både U20-VM och Confederations Cup spelas. Här följer en genomgång av Uniteds representanter har gjort hittills och vad de ska göra framöver.

VM-kval

 • 4/6 Japan-Australien 1-1
 • Kagawa (90 min)

 • 5/6 Jamaica-Mexiko 0-1
 • Hernandez (86 min)

 • 7/6 Portugal-Ryssland 1-0
 • Nani (inbytt 66 min)

 • 8/6 Panama-Mexiko 0-0
 • Hernandez (80 min)

 • 8/6 Peru-Ecuador 1-0
 • Valencia (90 min)

 • 11/6 Irak-Japan 0-1
 • Kagawa (90 min)

 • 11/6 Ecuador-Argentina 1-1
 • Valencia (90 min, varnad)

 • 12/6 Mexiko-Costa Rica 0-0
 • Hernandez (90 min, varnad)

Confederations Cup (i Brasilien)

 • Japan: Kagawa
 • Brasilien (15/6), Italien (19/6), Mexiko (22/6)

 • Mexiko: Hernandez
 • Italien (16/6), Brasilien (19/6), Japan (22/6)

Träningslandskamper

 • 29/5 Ecuador-Tyskland 2-4
 • Valencia (90 min, 1 mål)

 • 29/5 England-Irland 1-1
 • Carrick (90 min), Rooney (90 min), Jones (inbytt 46 min), Welbeck (avbytare)

 • 30/5 Japan-Bulgarien 0-2
 • Kagawa (90 min)

 • 1/6 Mexiko-Nigeria 2-2 (i USA)
 • Hernandez (73 min, 2 mål)

 • 2/6 Brasilien-England 2-2
 • Carrick (90 min), Rooney (90 min, 1 mål, 1 assist), Jones (90 min, varnad)

 • 7/6 Indonesien-Holland 0-3
 • Van Persie (45 min)

 • 10/6 Kroatien-Portugal 0-1 (i Schweiz)
 • Nani (avbytare)

 • 11/6 Kina-Holland 0-2
 • Van Persie (90 min, 1 mål)

U21-EM (i Israel)

 • 5/6 England-Italien 0-1
 • Zaha (avbytare)

 • 6/6 Spanien-Ryssland 1-0
 • De Gea (90 min)

 • 8/6 England-Norge 1-3
 • Zaha (90 min)

 • 9/6 Tyskland-Spanien 0-1
 • De Gea (90 min)

 • 11/6 Israel-England 1-0
 • Zaha (90 min)

 • 12/6 Spanien-Holland 3-0
 • De Gea (90 min)

 • 15/6 Spanien-Norge

U20-VM (i Turkiet)

 • England: Sam Johnstone, Tom Thorpe, Larnell Cole
 • Irak (23/6), Chile (26/6), Egypten (29/6)

 • Uruguay: Guillermo Varela
 • Kroatien(23/6), Nya Zeeland (26/6), Uzbekistan (29/6)

Öriga spelare

 • Skadade och sjuka: Cleverley, Fletcher, Powell, Smalling, Young
 • Tackat nej: Ferdinand, Giggs, Vidic
 • Inte uttagna: Amos, Anderson, Buttner, Evra, Fabio, Henriquez, Lindegaard, Rafael
 • Spelledig: Evans

United hade ursprungligen sex representanter i den engelska truppen för träningsmatcherna mot Irland (1-1) och Brasilien (2-2). Cleverley lämnade dock återbud på grund av skada, något även Welbeck gjorde inför matchen mot Brasilien efter att inte ha spelat alls mot Irland. Rooney och Carrick spelade emellertid 90 minuter i de båda matcherna och Rooney lyckades dessutom både göra mål och assist mot Brasilien. Även Jones fick ordentligt med speltid, en halvlek mot Irland och hela matchen mot Brasilien.

Shinji Kagawa var med då Japan säkrade sin plats i VM 2014 genom att spela oavgjort mot Australien. Kagawa spelade 90 minuter i två VM-kvalmatcher och dessutom ytterligare 90 minuter i en träningslandskamp. Han är dock inte klar med landslagsspel, Confederations Cup väntar nämligen för Japan, med start på lördag.

Även Javier Hernandez ska spela Confederations Cup och de båda Unitedspelarna ställs mot varandra i den avslutande gruppspelsmatchen. Kagawa och Chicharito får dock ursäkta – i Confederations Cup håller vi förstås på Tahiti. Chicharito och Mexiko lär annars ansluta till turneringen i ett revanschsuget slag. Chicharito sköt förvisso två mål i träningsmatchen mot Nigeria men efter 0-0 mot både Panama och Costa Rica ligger Mexiko pyrt till i kvalet, även om man fortfarande har allt i egna händer.

Annars i VM-kvalet noterar vi att Valencias Ecuador förvisso bara tog en poäng på två kvalmatcher men ändå alltjämt ligger bra till för att nå VM i Brasilien. Nani fick agera inhoppare då Portugal tog en mycket viktig seger mot Ryssland.

I U21-EM gjorde England fiasko med tre raka förluster. Zaha spelade de två sista matcherna efter att ha fått vila i den första. Desto bättre går det för David de Gea och Spanien som är klara för semifinal, där Norge väntar, efter tre raka segrar. De Gea har inte släppt en enda boll förbi sig under gruppspelet och Spanien torde ha goda chanser att vinna turneringen.

Senare i sommar, med start den 23 juni, drar U20-VM igång. England är med i turneringen och vi hittar tre Unitedspelare i truppen – målvakten Sam Johnstone, försvararen Tom Thorpe och mittfältaren Larnell Cole. Här saknar vi dock Michael Keane som av någon oförklarlig anledning försvann när truppen bantades tidigare i sommar.

Vårt största intresse i U20-VM riktas dock mot Uruguay där vi hittar nyförvärvet Guillermo Varela. Det blir alltså en första chans att stifta bekantskap med högerbacken.

Bland de spelare som inte har lirat landslagsfotboll noterar vi Patrice Evra. Frankrike träningsspelade mot Uruguay och Brasilien men Evra var inte med i truppen. Oklart om Evra är petad eller om han bara vilades. Vi noterar också att Brasilien fortsatt väljer att försvaga sitt lag med 72,6 procent genom att inte ta ut Rafael.

Nordirland valde att ställa in alla landskamper så att Jonny Evans skulle hinna gifta sig.

Till sist så är vi chockade över att Alexander Buttner inte tog plats i det holländska landslaget. Det gjorde däremot Robin van Persie som sköt mål på straff mot Kina. Dong Fangzhuo var inte med i det kinesiska laget.


Källor: Soccerway.com, Thefa.com, Fifa.com

Res med oss till Manchester!