Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Round, Woods och Lumsden anställda i ledarstaben

Manchester United meddelade idag att Steve Round, Jimmy Lumsden och Chris Woods har anställts i ledarstaben. Round blir assisterande manager till David Moyes, Lumsden tränare och Woods målvaktstränare.

Dagens meddelande kommer bara ett par timmar efter att Moyes, några minuter efter nio svensk tid, anlände till Carrington som Manchester Uniteds manager för första gången. Trion utgör ingen överraskning och arbetade under Moyes i Everton.

Evertons chefsscout Robbie Cooke har också kopplats samman med United. Förre Unitedspelaren Phil Neville, som var Moyes lagkapten i Everton och precis har avslutat sin spelarkarriär, har också kopplats samman med en roll i Uniteds ledarstab. Här ges vi emellertid ingen information.

Round, 42, har jobbat bredvid Moyes, som assisterande manager, i Everton sedan 2008 och får nu alltså samma roll i United.

Woods, 53, är en före detta engelsk landslagsmålvakt som har haft rollen som målvaktstränare i Everton sedan 1998. Han arbetar också som målvaktstränare för USA:s landslag. Det framkommer inte om han kommer att fortsätta arbeta med landslaget, men det torde vara möjligt att kombinera uppdragen.

Lumsden som är äldst i gänget, 65 år, har arbetat tillsammans med Moyes sedan dennes tid i Preston och följde med då Moyes flyttade till Everton.

David Moyes sa: ”Jag har arbetat med Steve, Chris och Jimmy i ett antal år och jag är mycket glad att de har beslutat att ansluta sig till mig i den här fantastiska klubben. De tar med sig fantastiska kvaliteter i sina respektive områden och jag vet att de, liksom jag, känner att det här är en utmaning att se fram emot. Jag har stor tro i att vi tillsammans ska kunna bygga vidare på den framgång den här klubben har upplevt under många år.”

Ed Woodward, verkställande vice ordförande, sa: ”Jag tror att vi med David och hans nya team på plats, tillsammans med vår nuvarande ledarstab, kan starta förberedelserna för den nya säsongen framför oss. Det här är en spännande och utmanande tid för klubben och jag har en mycket stor tro att David och hans team kommer att ha all den energi och attribut som behövs för att hjälpa den här klubben att fortsätta sina långtgående traditioner.”


Uniteds supportrar sjunger om Moyes då United mötte West Brom i Sir Alex Fergusons sista match.


Källa: Manutd.com