Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Yokohama F. Marinos – United

Uniteds resande fortsätter och nu laget på plats i Japan, närmare bestämt i Yokohama. Imorgon, med avspark 12.20, ställs United mot Yokohama F. Marinos på International Stadium Yokohama.

Manchester United

Manchester United

Målvakter: De Gea, Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane, Smalling
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj, Kagawa, Young
Anfallare: Welbeck, Van Persie

Möjlig startelva

De Gea
Fabio, Evans, Ferdinand, Buttner
Zaha, Anderson, Jones, Januzaj
Welbeck, Van Persie

Big in Japan sjöng Alphaville 1984. De syftade inte på Manchester United. På den tiden var United inte så värst stora i Japan. Spola fram närmare 30 år och United är gigantiska i Japan.

Till morgondagens match har David Moyes trupp förstärkts med Shinji Kagawa, Chris Smalling och Ashley Young. Smalling och Young är väl garanterade en plats på bänken medan Kagawa på kommersiella grunder skulle kunna slängas in i startelvan trots att en bänkplats förmodligen hade varit förnuftigare. Jag gissar ändå att Moyes nöjer sig med att ge Kagawa en halvtimme eller så. Kagawas enda japanska klubb som senior – Cerezo Osaka – står trots allt på menyn på fredag och då lär han starta.

Michael Carrick missar mest troligt matchen medan Evans och Buttner är friskförklarade.

Det torde vara tämligen givet att David de Gea vaktar målet. Likaså känns det som en självklarhet att Welbeck och Van Persie startar på topp. Annars känns det öppet. Jag går på att Moyes kastar in Phil Jones på mitten bara för vi ska kunna slippa känna någon säkerhet för hur Jones kommer att användas framgent. Det finns dessutom en viss logik i det då försvarssidan är starkare än mittfältet.

Förhoppningsvis har Moyes platser för unga lirare i startelvan även denna gång.

Yokohama F. Marinos

Yokohama F. Marinos

Målvakter: Enomoto, Iikura, Rokutan, Suzuki
Försvarare: Amano, Kurihara, Dutra (Brasilien), Kobayashi, Fabio (Brasilien), Higa, Nakazawa, Tashiro, Narawa, Jeong (Sydkorea), Tomisawa
Mittfältare: Ogura, Hyodo, Nakamachi, Kumagai, Sato, Nakamura, Kida
Anfallare: Saito, Hanato, Marquinhos (Brasilien), Fujita

Efter en match mot ett lag där vi kände igen flera spelare är vi nu tillbaka på mer okänt territorium. Den japanska ligan är mitt inne i säsongen, och har nu ett uppehåll på två veckor för östasiatiska mästerskapen. Då halva ligan, 17 matcher, är spelad parkerar Yokohama F. Marinos på en tredjeplats i tabellen, två poäng bakom fjolårssäsongens mästare Sanfrecce Hiroshima som leder ligan. Tredjeplatsen är ett steg upp mot den fjärdeplats Marinos slutade på 2012.

Marinos trupp består till största delen av inhemska spelare, tre brasilianare och en sydkorean utgör de enda utländska inslagen. Vi känner till Shunsuke Nakamura som lirade några säsongen i Celtic.

Kurihara och Saito är med i landslagstruppen, som helt saknar utlandsproffs, för östasiatiska cupen. Kurihara var med även i Confederations Cup.

Jag känner en stor säkerhet i min gissning på att Marinos kommer att starta matchen med elva spelare. (Jag känner däremot ingen säkerhet alls i att det är korrekt att referera till klubben som Marinos.)

Övrigt

Yokohama är en förort till Tokyo. Staden var världens största förort tills administrativa förändringar såg New Taipei City ta över den äran (i den här rankingen räknas inte städer på det kinesiska fastlandet på basis av att det är komplicerat). Nu känns det förvisso en smula märkligt att kalla ett samhälle med 3,7 miljoner för en förort men så kan det vara och möjligen är Yokohama för Tokyo vad Bolton är för Manchester.

United har rest från vintern i Australien till sommaren i Japan och temperaturen stiger. När matchen startar, 19.20 lokal tid, om jag räknar rätt, torde det vara sådär 25 grader varmt, vilket typ är så kallt som det blir.

Matchen spelas på International Stadium Yokohama som rymmer lite mer än 70 000 åskådare. Det är förstås utsålt när United kommer på besök. Arenan vann en viss berömdhet då den var värd för VM-finalen 2002. Arenans största stund skulle dock komma sex år senare då den var värd när Manchester United besegrade Liga de Quito och blev hela världens bästa fotbollsklubb.

Avspark är klockan 12.20 svensk tid. Matchen visas på Viasat Fotboll (HD) och Viaplay.

Yokohama F. Marinos – Manchester United

Turnering: Träningsmatch
Plats: International Stadium Yokohama, Yokohama, Japan
Tid: Tisdagen den 23 juli 2013, 12.20
Domare:
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Källor: Wikipedia, F-marinos.com, J-league.or.jp