Två (tre) segrar för reservlaget

Manchester Uniteds reserver har i veckan genomfört två ordinarie träningsmatcher och dessutom en hastigt arrangerad inofficiell träningsmatch. Alla tre matcherna slutade med segrar för United. Skelmersdale United besegrades med 2-1, Trafford slogs tillbaka med 2-0 och Real Betis besegrades med 3-0. I den inofficiella matchen mot Betis gjorde både Javier Hernandez och Wayne Rooney sina första framträdanden för säsongen.

Skelmersdale United – Manchester United XI 1-2

Skelmersdale – Manchester United XI 1-2

Uniteds mål: Wilson (3), Rudge (33)
United: Sutherland; Weir, McNair, Grimshaw, Rowley; Barmby (Harrop 73), Rudge, Pearson, Rothwell, Byrne (Fletcher 63); Wilson (Adarabioyo 46)
Avbytare: Love, Henderson, Goss

Nicky Butt tog i tisdags med sig ett ungt Unitedlag till Skelmersdale för en träningsmatch. United öppnade piggt och tog ledningen redan efter tre minuter genom James Wilson. Wilson var involverad även när United ökade på till 2-0 då Jack Rudge kunde spela in bollen i öppet mål efter att målvakten räddat Wilsons skott.

Wilson ersattes av provspelaren Fisayo Adarabioyo inför den andra halvleken.

I en regnig andra halvlek var det hemmalaget som hade de bästa chanserna och Uniteds målvakt Jonny Sutherland gjorde flera räddningar. Hemmalaget skulle ändå få en reducering efter en hörna. United skulle i slutändan ändå hålla undan till seger.

Trafford – Manchester United XI 0-2

Uniteds mål: Wilson (29), Byrne (69)
United: Gollini; C Evans, Love, McConnell, Rowley (Barmby 59); Adarabioyo (Weir 59), Rudge, Harrop, Goss; A Fletcher, Wilson (Byrne 59)

Även i onsdags var det ett ungt Unitedlag som kom till spel i träningsmatchen mot Trafford. Provspelaren Adarabioyo fick chansen från start och spelade första timmen.

Hemmalaget öppnade bäst i varma och fuktiga förhållanden och skapade några chanser inledningsvis. Efter att ribban räddat United ökade man dock takten och Ashley Fletcher fick ett mål bortdömt för offside.

United skulle ta ledningen efter en halvtimme då Wilson, framspelad av Fletcher, rundade målvakten och kunde göra mål.

I andra halvlek var United det bättre laget och man kanske borde ha gjort mer än ett mål. Målet kom då Sam Byrne nådde högst på Jack Barmbys hörna.

Manchester United XI – Real Betis 3-0

Uniteds mål: Nani, Rooney, Vidic
United: Johnstone; Vermijl, M Keane, Vidic, Blackett; Nani, Petrucci, Ekangamene, Cole; Hernandez, Rooney [inga uppgifter om inhoppare föreligger]

Igår spelade United en träningsmatch mot Real Betis bakom stängda dörrar på Carrington. Ingen officiell information föreligger om matchen men internet har i alla fall lyckats luska ut resultatet, Uniteds målskyttar och Uniteds startelva. Det vi framför allt noterar är att Javier Hernandez och Wayne Rooney spelade tillsammans på topp, säsongsdebut för de båda. Nemanja Vidic och Nani var också med i startelvan. Det förefaller högst troligt att kvartetten följer med till Stockholm.

Matchen skulle United vinna med 3-0 efter mål av Nani, Rooney och Vidic.

En som inte var med var Antonio Valencia, som istället har rest till Ecuador för Christian Benitez begravning. Vi vet i nuläget inte när Valencia återvänder till England.

Källor: Manutd.com, Beticismo.net, @7AntoV