Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Wigan 2-0

United vann utan några problem 2013 års Community Shield genom att besegra Wigan med 2-0. Robin van Persie gjorde båda Uniteds mål.

Det blev en tämligen enkel match för United och jag väljer att vara snål med överbetygen. Jag tycker helt enkelt att motståndet var så pass dåligt att det är svårt att verkligen värdera spelarnas insatser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

De Gea ställde upp solstolen på den soldränkta delen av planen och när 90 minuter hade gått hade han inkasserat en nolla utan att göra ett enda avancerat ingripande.

Rafael da Silva
n/a

Utbytt 15. Rafael tvingades utgå redan efter en kvart med en skada som kan hålla honom borta i en månad.

Phil Jones
6,5

Startade som mittback men fick flytta ut på kanten när Rafael gick ut. Där gjorde han en stabil insats utan att glänsa men i Rafaels frånvaro är han förmodligen förstaval på högerbacken.

Nemanja Vidic
6,5

Uniteds kapten fick jobba på några höjdbollar, något han förstås hanterade utan problem. I stort var han dock tämligen sysslolös.

Patrice Evra
7

1 assist. På pappret uppsatt som vänsterback men i praktiken spelade han vänsterytter. Evra gillar förstås den här typen av matcher där han inte ens behöver fundera på försvarsspel. Fin assist till Van Persies första mål.

Wilfried Zaha
6

Utbytt 61. Debut på Wembley och en timmes spel för Zaha symboliserar en bra dag på jobbet. Han var hårt uppvaktad av motståndarna och visade bitvis att han redan har mycket att erbjuda United. Det kommer dock inte som någon överraskning att han har en hel del detaljer att slipa på. Kan mycket väl ta en ordinarie plats innan säsongen är slut.

Tom Cleverley
7

Varnad. Cleverley slapp i princip arbeta defensivt och då gör han det bra. Visar att han har kvaliteter i både rörelsemönster och passningsspel. Frågan är dock om han klarar av att hålla en kontinuerligt hög nivå och hur han reagerar om det dyker upp ett par nyförvärv som kraftigt begränsar hans speltid.

Michael Carrick
7

Carrick utsågs till matchens bästa spelare och det är ju ett beslut som sällan kan ifrågasättas. Om han var lite slö i träningsmatcherna så var de tendenserna som bortblåsta mot Wigan.

Ryan Giggs
7

Utbytt 67. Där vår verklighet har förändrats av ett tränarbyte är Ryan Giggs kvar som konstanten i våra liv. När Zaha stod för ett felbeslut i inledningen var Giggs snabbt på plats med ett par goda råd. Giggs tycks ha konserverat formen från vårsäsongen och kommer alldeles säkert att få en hel del speltid i inledningen av säsongen.

Danny Welbeck
7

1 assist. Utbytt 83. Energisk och kreativ, men inte målskytt. Får Welbeck regelbunden speltid som anfallare kan vi nog ändå räkna med att bollarna börjar ramla in. Och även då han inte gör mål tillför han mycket.

Robin van Persie
7

2 mål. Utbytt 83. Avgjorde i praktiken matchen redan efter sex minuter med en mäktig nick. Efter matchen konstaterade han att han gjorde för få nickmål förra säsongen. Van Persie ser alltid framåt och letar möjligheter att bli bättre. Han var förstås på plats och nickade bort bollar på defensiva fasta situationer.

Chris Smalling
6

Inbytt 15. Smalling har en bit kvar om han vill konkurrera om en startplats. Felbedömningen där bollen studsar över honom känns inte som en slump.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 61. Det blir spännande att se vilken status Valencia har hos Moyes. Han har inte haft mycket till försäsong och behöver lägga en svag säsong bakom sig.

Anderson
n/a

Inbytt 67. En halv halvlek där matchen redan var över.

Shinji Kagawa
n/a

Inbytt 83. Jag hoppas verkligen att Moyes satsar fullt ut på Kagawa.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 83. Som 18-åring får Januzaj göra sin Uniteddebut på Wembley. Det var inte sista gången vi såg honom i den röda tröjan, men tyvärr gör den galet tuffa säsongsinledningen att han förmodligen får vänta ett tag på nästa chans i a-laget. På lite längre sikt (ett par år eller så) är han en nyckelspelare i laget.