Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Stabil seger för U21

Ett starkt Unitedlag tog en enkel seger mot ett ungdomligt West Bromwich borta på The Hawthorns. Siffrorna skrevs till 4-0 efter mål av Powell, Henriquez, Januzaj och Lawrence.

Det var ingen tvekan om att United var revanschsugna efter måndagens förlust mot Liverpool. De första fem minuterna hade WBA knappt rört bollen, och United dominerade bollinnehavet stort. Det var dock på en fast situation som ledningsmålet kom på, efter en Januzajhörna nådde Powell högst nickade in ledningsmålet via en försvarare på mållinjen. Hörnan innan hade en försvarare räddat just Powells nick på mållinjen. Detta skedde i minut 15.

United fortsatte att ha stort bollinnehav, men hade förtvivlat svårt att skapa chanser. 2-0 kommer i alla fall strax innan paus när Powell slår en öppnande boll i djupled till Lingard som spelar in till Henriquez som i kamp med en försvarare sätter 2-0 från nära håll.

Andra halvlek är helt avslagen och det är spel mot ett mål, Uniteds försvar behöver knappt röra sig. 3-0 kommer på straff efter att Henriquez blivit fälld. Januzaj tar bollen direkt och han slår i målvaktens högra kryss och 3-0 är ett faktum. United gör också 4-0 med dryga tio minuter kvar när Varela och Henriquez väggspelar sig fram för att sedan ge bollen till Lawrence som inte gör något misstag framför mål.

United vinner den här matchen utan att förta sig. Man kan säga att laget gjorde vad som krävdes, men inte mycket mer än så. Det var stundtals slarvigt passningsspel från Uniteds sida. Bäst i United var Powell som gjorde sin första match för säsongen, alltid involverad i de avgörande lägena och visar att han är ett hot även på fasta situationer. Nyförvärvet Varela var bättre än senast, men sattes aldrig på prov defensivt. Henriquez gör ett tap in mål men vi vill se att chilenaren är mer involverad i spelet, nu blir han alldeles för osynlig långa stunder. I övrigt stabilt rakt igenom utan att någon riktigt sticker ut, det ska dock sägas att WBA inte bjöd på mycket till motstånd.

West Bromwich U21 – Manchester United U21 0-4

Uniteds mål: Powell (15), Henriquez (43), Januzaj (55 str), Lawrence (81)
United: Amos – Varela, Evans, M.Keane, Blackett – Lingard (A.Pereira 82), Cole, Thorpe, Powell (Rothwell 79), Januzaj (Lawrence 78) – Henriquez

Res med oss till Manchester!