Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Jag skulle släppt spelarna, Rooney kan spela från start

På den del av fredagens presskonferens som var publiceringsstoppad för tidningarna berättade David Moyes att han hade släppt Marouane Fellaini och Leighton Baines om han hade fått ett bud på spelarna från Sir Alex Ferguson. Moyes säger också att han funderar på att spela Wayne Rooney från start mot Chelsea på måndag.

“Jag [förstår] definitivt [Martinez position]. Men jag vet också att om jag hade varit Evertonmanager och Sir Alex hade kommit och frågat om Leighton Baines och Marouane Fellaini hade jag haft svårt att behålla dem, då jag alltid kände att den rätta saken att göra vad var som var rätt för spelarna,” sa Moyes.

Moyes, ska påpekas, verkar inte ha samma inställning när det gäller Wayne Rooney.

“Allt vi kan göra är att göra vårt jobb här. Roberto är i ett nytt jobb och jag är säker på att han kommer att förstå hur Everton arbetar. Jag tror att jag har signerat alla spelare i Everton, så jag vet exakt hur de arbetar.

“Jag pratar med Bill Kenwright regelbundet. Vi pratar de flesta veckorna. Han var fantastisk för mig och förhoppningsvis skulle han tycka att jag gjorde ett bra jobb för honom också. Det finns ingen bristande respekt över huvud taget. Det här är bara ett fall där vi har gjort ett bud och vi gjorde det inte offentligt för någon.

“Budet, från Manchester Uniteds perspektiv, var en privat sak och om och när vi gör ett nytt bud kommer vi att hålla det budet konfidentiellt också. Everton är en fantastisk klubb och de är båda utmärkta spelare. Men transferfönstret är öppet och vi kan göra bud och du kan säga ‘ja eller nej’, så enkelt är det.

“Du har rätt att bjuda på spelare. Jag tycker att det är en sorts blandad marknad för tillfället. Ingen är riktigt säker var priset är just nu. Vi har haft bud för spelare i den här kluben som vi känner är ganska små, så jag kan se var andra klubbar kan tycka att det inte är tillräckligt värde för deras spelare också.”

Rooney från start mot Chelsea?

David Moyes överväger att starta Wayne Rooney mot Chelsea:

“Wayne har en bra chans att få spela. Han har en bra chans att spela mot Chelsea, en bra chans att starta.”


Källa: Telegraph.co.uk