Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: United – Chelsea

Säsongens första hemmaelva är publicerad och Moyes väljer att spela Wayne Rooney från start. Matchen, som är Moyes första av tävlingskaraktär på Old Trafford, sparkas av klockan 21:00 i Viasat Fotboll (HD).

Wayne Rooney finns alltså med från start mot klubben som vill värva honom. Moyes öppnade ju för detta på presskonferensen i fredags, men trots detta var det nog inte så många som väntat sig det och det är onekligen ett statement gentemot Mourinho.

För övrigt noterar vi att han får sällskap på det offensiva mittfältet av Welbeck och Valencia (jag utgår ifrån att varken Welbs eller Rooney kommer att agera renodlad anfallare). Cleverley får förnyat förtroende och Jones fortsätter att vikariera för Rafael. Kagawa är återigen förpassad till bänken där ingen av ynglingarna Januzaj och Zaha tar plats.

Chelsea ställer upp med ett lag utan Mata och istället tar De Bruyne plats på mittfältet. Längst fram har det spekulerats i vem av Torres, Ba och Lukaku som skulle få förtroendet, men istället debuterar det tyska nyförvärvet Schurrle på topp.

Manchester United

De Gea
Jones, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Cleverley
Valencia, Rooney, Welbeck
van Persie

Avbytare: Lindegaard, Smalling, Büttner, Anderson, Giggs, Young, Kagawa

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; De Bruyne, Oscar, Hazard; Schurrle

Avbytare: Essien, Torres, Mikel, Lukaku, Schwarzer, Azpilicueta, Mata

Domare: Martin Atkinson