Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Jag är väldigt stolt över att ha tagit över Manchester United

Kommentarerna efter matchen mot Chelsea på måndagskvällen var få ifrån David Moyes. Man fokuserade på det offensiva laget man hade, och straffsituationen som uppstod under matchen. Plus: José Mourinho.

“Jag tycker att vi spelade bra, och är besviken över att vi inte fick utdelning för det”, sa Moyes efter det mållösa resultatet mot Chelsea. “Vi saknade kvalitet i den avgörande passen och krossen idag. Men det var svårt, Chelsea försvarade bra när de behövde det, och om några hade de bästa lägena idag så tycker jag att det var vi.”

“Jag är inte en defensiv tränare”

“Vi spelade med tre anfallare för att vara säkra på att skulle vinna matchen. Det kommer finnas många matcher där jag väljer att inte spela med ett så pass offensivt lag, men det gör mig inte till en defensiv tränare. På samma sätt som att jag inte är en offensiv tränare efter denna match. Vi kände att det var det som krävdes ikväll.”

Moyes tog sig även tid att tala om straffsituationen som uppstod när Cleverley sköt bollen på Ashley Coles arm, och regelverket kring straffar:

“Jag anser att det är två straffsituationer på en vecka mot Chelsea som har varit till fördel för dem. Jag tyckte att domaren [Atkinson] dömde handboll ungefär fem minuter senare som var mindre handboll än den i straffområdet, så jag tycker att de [reglerna kring straffar] behöver klaras upp en del.”

“Jag tror inte att tränarna vet vad som är eller inte är hands. Jag tycker att domaren hade en bra match, men det var ett för stort beslut att ta en straff i en match som denna.”

Skotten avslutade sedan med några ord angående sin första tävlingsmatch som tränare i en match på Old Trafford, för Manchester United:

“Jag är extremt stolt över att ha tagit över Manchester United, och över mottagandet som jag har fått. Men i framtiden vill jag bli applåderad för framgångarna”

Mourinho: Manchester United måste vara en väldigt speciell klubb

Den pratglade portugisen gav några väl valda ord efter matchen. Först gick han igenom Chelseas spel, för att sedan lämna några ord angående Rooney-situationen.

“Jag tycker att resultatet var rättvist. Inget lag gjorde något för att vara bättre än det andra. Vi kontrollerade matchen, och vi hade inga problem för att vara på Old Trafford.”

“I anfallsspelet gjorde vi inte vad vi kunnat och skulle gjort.”

“Innan matchen sa jag till spelarna: Vi spelar för att vinna. Om vi inte vinner ska vi inte förlora.”

“I slutet av matchen när alla var trötta siktade vi på att ta en poäng, vilket är en bra poäng.”

Du sa att du skulle komma med ytterligare ett bud på Wayne Rooney efter matchen, är det fortfarande så?

“Vi måste prata, men jag tror att denna klubben [Manchester United] måste vara en väldigt speciell klubb för att i alla andra klubbar i världen när en spelare vill lämna stöttar man honom inte [under matchen]. När spelaren vill lämna gör man det svårt för honom. Och idag stöttar man honom hela vägen, så jag tror att det här är en väldigt speciell klubb med speciella fans. Jag tror att han bestämmer sig för att han vill stanna nu. Bestämmer han det så är vi de första att respektera detta och säga “det är över”.”


Källor: manutd.com, skysports.com

Res med oss till Manchester!