Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Chelsea 0-0

Hemmapremiären mot ligakonkurrenterna Chelsea slutade som bekant mållöst efter en, på målchanser, ganska fattig match. United var det lag som ville mest framåt och berövades dessutom en straff i den andra halvleken.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Chelsea´s åtta avslut, varav fyra var på mål, låter betydligt bättre än vad det var och De Gea behövde inte briljera på det sätt som vi vet att han är kapabel till i matcher som denna. Därav är det svårt att sätta ett överbetyg. På de skott som Chelseaspelarna lyckades rikta mot mål gjorde den spanske burväktaren inga misstag, utan imponerade genom att limma bollen på ett mycket stabilt sätt.

Phil Jones
6,5

Var så gott som felfri bakåt och gav Cole en ordentlig överkörning. Framåt är han inte ett hot på samma sätt som Rafael från den här positionen, även om han lyckades med nåt inlägg mot slutet.

Rio Ferdinand
7

Sånär som på en något slarvig rensning så gör han en perfekt insats. Det skall dock nämnas att Chelsea´s anfallsspel lämnade en del i övrigt att önska

Nemanja Vidic
7

Gör han en perfekt insats. Det skall dock nämnas att Chelsea´s anfallsspel lämnade en del i övrigt att önska.

Patrice Evra
7

Märktes inte bakåt, vilket tyder på att han löste sin uppgift bra. Bidrog med fart och hjälpte Rooney genom att skapa rörelse i Uniteds anfallsspel vid några tillfällen i den andra halvleken.

Michael Carrick
7

Att han tillsammans med Cleverley (till viss del även Rooney) vann kampen om mittfältet mot Chelskis femtioelva innermittfältare vittnar om att Carrick presterade på den nivån vi är vana vid. Lite slarvig i passningsspelet i början, vilket var ovant att se.

Tom Cleverley
7

Gjorde sin bästa match på länge och förhoppningsvis får självförtroendet en liten skjuts nu. Med en domare med fullgod syn alternativt en korrekt tolkning av handsregeln så hade han skapat en straff för sitt lag.

Antonio Valencia
5

Utbytt 66´. Visade upp sin speed vid ett par tillfällen, men det räcker inte när inläggen är näst intill obefintliga och beslutsfattandet rent ut sagt för dåligt.

Wayne Rooney
7,5

Matchens lirare i mina, och säkert många andras, ögon. Hans krosspassningar höll högsta kvalitet matchen igenom. Sköt en del utifrån och även om skotten var bra så hade det kanske inte skadat att någon gång leta efter en lagkamrat. Med en något bättre split vision hade han kunnat noteras för en assist (RvP hade definitivt satt dit 1-0 om han fått bollen i det läge som jag tänker på).

Danny Welbeck
6

Utbytt 78´. Åter förpassad till en mindre central roll och där trivs han klart sämre. Hade ett bra läge att näta, men det ville sig inte riktigt för Danny denna kväll.

Robin van Persie
6

Var nära att rinna igenom ett par gånger men antingen var passningen för brant eller så misslyckades lagkamraterna med att se honom. I övrigt var han ganska anonym men vi skall minnas att han uppvaktades ganska hårt av Chelseaförsvaret.

Ashley Young
n/a

Inbytt 66´. Var tillbaka från skadan och gick, konstigt nog, före Kagawa. Han tackade för förtroendet genom att slå ett par bra inlägg, men bidrog inte med mycket mer än så.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 78´. Hann aldrig göra någon direkt avtryck på matchen.