Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Liverpool, Champions League, silly season och Rooney

Uniteds manager David Moyes höll idag presskonferens inför helgens största match i Premier League. På söndag åker United till Liverpool för att möta just Liverpool på Anfield. På presskonferensen diskuterades förstås söndagens match. Dessutom adresserades Champions League-lottningen, silly season och Wayne Rooney. Vi bjuder dessutom på några ord från Liverpools manager Brendan Rodgers, som dock inte tillfrågades om Champions League-lottningen.

Fördelen med att plocka en manager från Everton är att United inte behöver köra instruktionsvideon som berättar att Liverpool är onda.

“Anfield har alltid varit en svår plats att besöka,” sa David Moyes på fredagens presskonferens. “Det är en fantastisk stadion och jag ser fram emot att återvända dit.

“[På sätt och vis] är det ingen skillnad mot någon annan match då du bara kan få tre poäng för en seger men det skulle vara en stor seger om vi skulle [vinna]. Liverpool är ett av de starka lagen den här säsongen så om vi kan göra det kan det vara en bra start.”

Är det annorlunda att komma till Anfield som Unitedmanager?

“Jag vet inte, då jag inte har varit involverad i det än. Alla berättar för mig att det är en stor rivalitet, Liverpool och United, och det var så med Everton också. Jag ser fram emot matchen och en del av att komma till Manchester United är att vara involverad i den här typen av matcher.

“Jag tror att Brendan Rodgers bygger sitt lag och ändrar saker till det sätt han vill att det ska vara. Liverpool har alltid varit en fantastisk fotbollsklubb som utmanar om titlar.”

Såvitt jag har sett fick vi ingen ny information om skadeläget i United. Detta betyder i så fall att Nani och Javier Hernandez fortfarande är osäkra, medan Rafael och Darren Fletcher är otillgängliga. Övriga spelare är spelklara.

Wayne Rooney

Inte en presskonferens utan frågor om Wayne Rooney.

“Vi har sagt till dig och alla andra från dag ett [att Rooney inte är till salu], så jag tycker inte att det finns något annat att lägga till idag.

“Wayne Rooney har varit en fantastisk spelare för Manchester United under många år. Han var en stortalang som ung pojke i Everton och hans karriär har gått på det sätt som folk förväntade sig att den skulle gå.

“Jag kände att han spelade väldigt bra härom kvällen och han ser ut att vara i bra form och är mentalt i bra slag också. Vi kommer att göra allt vi kan för att hålla det så och behöver att han fortsätter att presterar bra. För tillfället är han i bra form.”

Champions League

Den 17 september tar David Moyes hand om sin första Champions League-match som manager, då United möter Leverkusen på Old Trafford.

“Jag tycker att den sista som kom ut [ur tombolan] var svår, Real Sociedad från Spanien. Generellt kunde vi ha fått en svårare lottning, som Celtic – de har fått en riktigt svår lottning.”

Silly season

Jodå, silly season diskuterades idag också. Den senaste dagen har vi överösts med rykten. United har tydligen bjudit igen på Marouane Fellaini och Leighton Baines samt fått bud på Athletic Bilbaos Ander Herrera och Romas Daniele De Rossi förkastade. När det gäller Herrera så har han en utköpsklausul men det hela försvåras av de spanska skattereglerna som gör att utköpsklausulen blir mycket större för utländska än för spanska lag.

Har United bjudit på Herrera?

“Jag kommer inte att avslöja några namn. Bara låta klubbarna hantera det och vi kommer att försöka göra det på ett professionellt sätt.”

Transferfönstret stänger vi midnatt svensk tid på måndag (dvs. natten mot tisdag) och Moyes säger att United fortsatt jagar förstärkningar:

“Jag vet inte hur livligt det kommer att vara men det är en livlig fotbollsmarknad. Det kan bli livligt de kommande få dagarna och jag hoppas att göra några affärer men jag kan inte garantera det.”

Några ord från Brendan Rodgers

Liverpools manager Brendan Rodgers höll också presskonferens idag. Hans lag fick skador på Kolo Toure, Joe Allen och Aly Cissokho i ligacupmatchen mot Notts County – heroisk seger efter förlängning för Liverpool – i veckan.

Rodgers om Toure: “Hans skada är inte alls så allvarlig som vi trodde. Vi kommer att bedöma det över de kommande 24 eller 48 timmarna. […] Vi får se hur han är för den här helgen.”

Rodgers om Allen: “Med Joe, likadant, det vara bara en sträckning av typ ett, så han är kanske tveksam för helgen. Men efter landslagsuppehållet kommer han definitivt att vara ok.”

Rodgers om Cissokho: “Han kan bli borta fyra till sex veckor.”

Rodgers pratade också om rivaliteten mellan United och Liverpool:

“Liverpool mot Manchester United är en massiv match. Det är mer än en fotbollsmatch, det är en historia mellan två städer och du representerar din stads folk och din stads historia. Det är mer än en fotbollsmatch. Men det är viktigt att du behåller ditt lugn och tro på planen att få resultatet, för i slutändan är det vad det handlar om.

“Det finns en intensiv rivalitet där. Jag har upplevt båda matcherna nu som Liverpoolmanager, United och Evertonmatchen. Det finns något lite mer intensivt i den här rivaliteten.”


Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk, Liverpoolfc.com