Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anderson: Jag gillar att spela på Anfield

Manchester Uniteds mittfältare Anderson har fått begränsat med speltid under säsongsinledningen, efter att ha varit en av de spelare som fick mest speltid under försäsongen. När United imorgon ställs mot Liverpool på Anfield hoppas Anderson förstås på speltid och han berättar att han gillar att spela på Anfield.

“Jag gillar alltid att spela på Anfield,” sa Anderson till Manutd.com. “Det är en arena jag har gjort det bra på. Det är en arena där fansen är väldigt nära dig och det inspirerar dig och ger dig massor av energi. Det är en fantastisk atmosfär att vara involverad i.

“Liverpool har ett bra lag med bra spelare. [Philippe] Coutinho har börjat bra för dem. Vi vet att vi alltid måste spela bra mot dem.”

Liverpools dagar som en toppklubb må ligga några år bakåt i tiden, men för Uniteds supportrar är matcherna mot Liverpool alltid bland säsongens viktigaste matcher. Anderson pekar dock på att alla matcher är viktiga för United. Möjligen är det en av nycklarna till Uniteds enorma framgångar. Där många sämre lag kan dyka upp med en stormatch någon gång ibland har United en kontinuitet i sina prestationer.

“Jag vet att folk pratar om de stora matcherna, men helt ärligt så är varje match i Manchester United en stormatch. Du måste arbeta hårt eftersom du vet att alla vill vinna mot dig.

“Givetvis är dock Liverpool alltid en viktig match. Det finns massor av historia mellan de båda klubbarna. Vi ser alla fram emot matchen.”


Källa: Manutd.com