Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Bayer Leverkusen

Då var det dags för United att dra igång årets Champions League. United är lottade i grupp A tillsammans med Shaktar Donetsk. Bayern 04 Leverkusen och Real Sociedad. Vi börjar morgondagens premiärmatch mot Leverkusen på Old Trafford.

Manchester United

Manchester United

Skador Fletcher (sjuk, oklart), Jones (vrist, oklart)
Tveksamma Kagawa (sjuk), Rafael (hamstring), Smalling (oklart), Welbeck (knä)
Avstängda Nani (en match)
Form
F V V O F V
Position 5 | 4 | 2-1-1 | 6-2 | 7
Bästa målskytt Van Persie (3)
Disciplin 8 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra
Carrick, Cleverley
Valencia, Rooney, Giggs
Van Persie

Årets första Champions League match inleder United mot Leverkusen hemma på Old Trafford

Efter en ganska trevande inledning på säsongen får Moyes nu chansen att spela ihop laget ytterligare när CL drar igång. Det är något som jag är övertygad om att han ser fram emot och han har förhoppningsvis några ess i rockärmen. Under inledningen av säsongen har det funnits frågetecken och det är tydligt att Moyes försöker sätta sin prägel på laget och spelarna sliter för att hitta rätt men det känns ändå som om det är “det gamla” United som i slutändan har vunnit matcherna. Moyes sätt att använda sig av positionsbyten och överbefolka vissa ytor i uppspelsfasen är intressant och jag tror verkligen att det är något som kan bli lyckosamt när det väl fungerar.

Personligen tror jag inte Moyes har tankarna alltför mycket inför helgens derby utan jag tror han kommer njuta av att ställa ett bra lag på planen i sin första CL-match med United.
De Gea är ohotad där bak och växer för varje match som går. I backlinjen dras United med skador men jag tror inte Moyes kommer byta mittbackspar nu i början av säsongen.
Det mest intressanta är mittfältet, lagdelen som jag anser blöder för tillfället. Det är egentligen bara Carrick som visar sin klass vecka ut och vecka in. Resten av mittfältarna har, enligt mig, en bra bit kvar. Jag ser gärna lite mer ungdomlighet i Zaha och Januzaj när nu kantspelet har gått i stå. För att försvara mittfältarna något så är det just ittfältspelet som Moyes har gjort de stora taktiska ändringarna i och det kan givetvis ta lite tid, tid som många anser att han inte har…

Anfallsmässigt kommer firman Rooney och Van Persie göra sitt men de hade behövt några fler lagkamrater att leka med.

Jag går in i årets CL med viss försiktighet i vad jag kan hoppas på. Vi får vara realistiska och inse att vi kanske inte för stunden är en favorit, men jag tror att ju längre säsongen lider desto mer hopp kommer vi att få. United ska dock vinna mot Leverkusen hemma bara på ren rutin. Det kanske inte blir något skönspel men jag hoppas att spelarna kommer närmre Moyes speidé och att vi vinner efter 90 minuters spelande.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

Skador Bender, Kohr
Tveksamma
Avstängda
Form
V V V V F V
Position 3 | 5 | 4-0-1 | 11-6 | 12
Bästa målskytt Kiessling, Sam (4)
Disciplin 9 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Leno – Hilbert, Wollscheid, Spahic, Boenisch
Reinartz, Castro, Rolfes
Sam, Kießling, Son

Leverkusen åker till Old Trafford med en tredjeplacering i ligan och troligtvis en mycket nöjd finsk tränare (Sami Hyypiä) vid rodret.

Jag ska i ärlighetens namn erkänna att jag inte sett årets upplaga av Leverkusen med egna ögon. Men jag har sett dem förr och de har en fin historia i klubben och fått fram många bra fotbollsspelare under 2000-talet i form av Ballack, Berbatov och Lucio för att nämna några. De tappade dock tre av spelarna som hjälpte dem til årets CL i form av Daniel Schwaab (Stuttgart), Schürrle (Chelsea) och Carvajal (Real Madrid).

Årets upplaga har fått in spelare men jag skulle vilja säga att den spelaren som representerar Leverkusen och har gjort en längre tid är Stefan Kießling. En stark spelare som har näsa för målet. Annars är innermittfältet med Rolfes och Reinartz några att ha koll på. Sam är en spelare som spelat till sig en plats i det tyska landslaget och gjorde i helgen, enligt rapporter, en väldigt stark insats. Kießling gjorde i helgen två mål och avgjorde matchen som vanns med 3-1.

Det ska bli spännande att se vad Leverkusen har att komma med. Jag blir inte förvånad om de backar hem och spelar på omställningar i 90 minuter.

Historik

United mot Bayer Leverkusen

Totalt 4 2-2-0 7-4
Champions League 4 2-2-0 7-4
Hemma 2 1-1-0 4-2
Sista sex
O O V V
Sista sex hemma
O V
2002-11-13 (CL) United-Bayer Leverkusen 2-0
2002-09-24 (CL) Bayer Leverkusen-United 1-2
2002-04-30 (CL) Bayer Leverkusen-United 1-1

De flesta av oss förknippar Leverkusen med uttåget i CL 01/02. United föll i semifinalen mot Leverkusen efter att regeln “mål på bortaplan” slog in. Leverkusen förlorade där finalen mot Real Madrid. En final jag kommer ihåg att jag satt och sa högt 25 gånger “United hade vunnit den här finalen”. Om vi tittar på historia så har United ett klart övertag.

Istället för att titta bakåt historiskt vänder jag på detta och ser denna match som framtidens match. Första matchen för Moyes boys i Champions League. Huvudet högt från början till slut. Det är samma klubbmärke, samma arena och samma fans fast en ny era. Nu kör vi!

Manchester United – Bayer Leverkusen

Turnering: Champions League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 17 september 2013, 20.45
Domare: Damir Skomina (Slovenien)
Odds: United 1,70 | Bayer Leverkusen 5,00 | oavgjort 3,60
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay

Res med oss till Manchester!