Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Shakhtar Donetsk – United

När nu dagens match närmar sig mellan lagen som för närvarande står på tre poäng var i grupp A i årets upplaga av Champions League. Förhoppningsvis har Moyes tagit ut en samspelt elva, för att bevisa för alla tvivlare varför han anställdes som manager. Rooney finns dessvärre inte med i dagens trupp, utan man har valt att spela med Fellaini i rollen bakom van Persie.

Redan på presskonferensen innan matchen avslöjade Moyes att varken Rio Ferdinand, Anderson, Fabio da Silva och Wilfried Zaha följer med till Ukraina. Dessa får istället finna sig i att se laget spela på TV.

Rafael får åter igen spela på sin högerbacksplats, och i försvaret kommer även Smalling och Evra komma in. Welbeck spelar från start på vänsterkanten, medans Kagawa får värma bänk i ett kallt Ukraina.

I övrigt så väljer Moyes att spela med Carrick och Cleverley som defensivt liggande mittfältare, och Fellaini får axla positionen som offensiv innermittfältare.

På topp startar idag Robin van Persie, som gjorde comeback i helgens förlustmatch mot West Bromwich. Rooney är inte uttagen varken i startelvan eller på bänken, detta ska vara på grund av sjukdom.

Manchester United

De Gea
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Fellaini, Cleverley, Welbeck
van Persie.

Avbytare: Lindegaard, Jones, Giggs, Nani, Young, Kagawa, Hernandez.

Shakhtar Donetsk: Pyatov; Kucher, Shevchuk, Rakitskiy, Hübschman; Fernando, Douglas Costa, Alex Teixeira, Srna, Taison; Luiz Adriano
Avbytare: Kanibolotskiy, Kryvtsov, Stepanenko, Bernard, Ilsinho, Eduardo, Ferreyra

Domare: Pavel Kralovec, Tjeckien

Dagens match har avspark klockan 20.45 svensk tid, och visas på Viasat Motor, Viasat Motor samt Viaplay.