Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Shakhtar – United

Två matcher avklarade i Champions League, fyra poäng och delad ledning i tabellen efter matchen mot Shakhtar Donetsk. Detta var en match som slutade oavgjort efter att båda lagen utnyttjat varsin misslyckad rensning i vardera halvlek.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
8

22-åringen gör en bra match. Räddar oss i slutminuterna när Taisons skott touchar Smalling och tvingar spanjoren till en kvalificerad räddning. Går inte att lasta på målet då skottet är väldigt hårt, välplacerat och kommer snabbt till efter en rensning.

Rafael
7

Att Rafael var tillbaka igen på högerbacken var skönt att se. Han följer alltid med bra upp i anfallen där han har förbättrat sina inlägg och minskat sina 50/50-brytningar som tidigare var vanligt förekommande. Att betyget inte blev en åtta var för andra halvleken där Shakhtar kom förbi och runt en hel del på Rafaels kant.

Chris Smalling
7

Mittback denna afton för Smalling som tycks vara en favorit hos David Moyes. Ihop med Nemanja kändes backlinjen trygg och Chris gjorde en av sina bättre matcher på länge. Stabil och säker.

Nemanja Vidic
6,5

Våran kapten gjorde en stabil insats som så ofta förr. Betyget sänks lite grann då han är lite slö i vändningen och tvingas dra på sig själv en varning samt farlig frispark i andra halvlek.

Patrice Evra
6

Hade för kvällen en jobbig uppgift att hand om Taison som ständigt orsakade problem för fransmannen. Inga tydliga felaktigheter men mycket hände på hans kant och såg stundtals långsam ut.

Antonio Valencia
6,5

Robust, är ett bra ord att beskriva våran otroligt vältränade högerytter och så även ikväll. Hjälpte till mycket i det defensiva arbetet. Syntes mycket i första halvleken medan han tillsammans med de flesta försvann i andra när Shakhtar pressade på.

Tom Cleverley
6,5

Tillsammans med Carrick och Fellaini på mittfältet var engelsmannens uppgift att täppa till på mitten, vara spelbar och tackla. Detta gjorde han bra för kvällen och syntes mer än vanligt. En fin långboll fram till Van Persie och ett hårt jobb hela matchen igenom ger honom en sjua i betyg. Hamnar dock på 6,5 då hans klumpiga tackling i eget straffområde mycket väl kunde ha blivit straff.

Michael Carrick
8

Michael är en sådan lugnande faktor i laget. Han dyker upp och tacklar när det behövs, står annars rätt och läser spelet på ett imponerande sätt och och är en väldigt viktig kugge i laget. Syntes inte till under en del stunder av matchen vilket betyder att han gör det han ska.

Marouane Fellaini
6

Utbytt. Användes mycket som bollmottagare genom att han plockade ner bollen på bröstet för att sedan hålla i bollen för tjäna tid och sedermera leverera bollen vidare till sina medspelare. Tyvärr var det ett par gånger för mycket som han misslyckades med antingen mottagning eller passningen. Lite ovårdad fortfarande dessutom då han drar på sig frisparkar. Utbytt efter en dryg timme och en varning.

Danny Welbeck
7,5

Utbytt efter 90 minuter. Förutom målet där han var snabb att reagera på den misslyckade rensningen gjorde Danny väldigt mycket nytta för laget. Kom på mig själv att tänka på Real-matcherna förra säsongen där han också kämpade och slet samt var duktig i de kontringar laget skapade. Så även ikväll.

Robin Van Persie
7

Ännu en match där han tvingas jobba och springa runt tämligen ensam där uppe på topp. Få chanser hade han att jobba med. Saknade en Rooney eller Kagawa bakom som kan hjälpa till. Ständigt spelbar och ett hårt jobb får man alltid av RVP och så även denna match.

Ryan Giggs
n/a

Veteranen/tränaren blev i och med sitt inhopp historisk i Champions League med flest spelade matcher (145 st.) Kommer in och tar över Fellainis plats på mitten och gör inget större intryck.

Phil Jones
n/a

Byter av Danny Welbeck men får endast en minut på plan innan tjeckiske domaren blåser i sin pipa.