Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Första målet var skillnaden

Tredje raka segern och tredje raka matchen utan insläppt mål innebar att United tog sig till semifinal i ligacupen. David Moyes var förstås glad att United kunde vinna i tämligen förhållanden men han ville givetvis inte ta ut någon finalplats i förtid.

“Jag tror att det första målet ikväll, vem som än fick det, skulle göra en stor skillnad,” sa Moyes efter Uniteds seger mot Stoke.

“Det var en jämn match. Vi spelade bitvis bra men vi hade inte skapat så många chanser. Men jag tycker inte att Stoke skapade så många heller. Jag tyckte att när vi väl fick det första målet hade vi matchen under kontroll. När vi fick det andra målet kunde vi spela hem matchen på ett bra sätt.

“Förhållandena jämnade ut det, framför allt i första halvlek var det svårt för spelarna att spela. Vinden blåste åt alla håll och kanter. Spelare kommer att berätta att det är bland det värsta som finns att spela i kraftig vind.”

I och med segern är United i semifinal i ligacupen och en final hägrar:

“Manchester United Football Club är van att vinna troféer så det är ingen överraskning för dem och det är inget annorlunda. Det är normalt förfarande men vi är alla belåtna att vi är i semifinalen. Då vi gick in i de sista omgångarna såg det ut som att topplagen skulle vara i eller i närheten av semifinalerna, men några stora resultat ikväll och igår kväll betyder att det har förändrats lite.”

Segern mot Stoke kom utan Wayne Rooney som missade matchen med en ljumskskada. Det är i skrivande stund oklart hur länge Rooney blir borta.


Källor: Skysports.com, Manutd.com