Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fjärde raka segern i PL!

Danny Welbeck gjorde det förlösande målet efter cirka 60 minuter i gårdagens tuffa bortamatch mot Norwich City. Den så utskällde anfallaren rundade behärskat Ruddy och rullade in matchens enda mål i en arbetsam och tung bortaseger för Manchester United. United är nu uppe i fyra raka vinster i PL.

Moyes överraskade något i sin laguttagning. På mittfältet fick nämligen Giggs starta och bakom Chicarito spelade Kagawa. Både Giggs och Kagawa hade inte spelat på ett antal matcher. Glädjande var att Carrick fick starta för första gången sedan i början av november. På bänken återfanns, bland andra, Fletcher, Welbeck och Januzaj. Rooney kunde inte deltaga mot bakgrund av en ljumskskada. Inte heller RvP kunde deltaga på något sätt.

Matchens första chans skapades genom den för dagen pigge Young. Engelsmannen slog ett inlägg från höger som hemmaförsvaret, med visst besvär, nickade bort mot vänsterkanten. Kagawa fick där tag i returen och sköt/slog ett hårt inlägg som Ruddy parerade bort. Norwich anföll för dagen främst på Uniteds vänstersida. I den 17 minuten slog Snodgrass en fin boll i djupet till högerbacken Martin. Giggs, Kagawa och främst Evra stod passiva och tittade på. Martins avslut avvärjdes säkert av formstarke de Gea. Hoolahan misslyckades med att slå in returen. Något senare kombinerade nämnda Snodgrass och Martin fint och fick fram ett fint pass till anfallaren Hooper, men avslutet räddades av de Gea vid hans vänstra stolpe. Hemmalaget forcerade väl i första halvlek och Bassong fick ett gyllene tillfälle att nicka efter en vänsterhörna, men avslutet gick rakt på de Gea. Litet senare dribblade sig Hoolahan in i straffområdet från vänsterkanten och fick iväg ett skott med högerfoten. Evans stod väl placerad och avvärjde troligen ett ledningsmål för hemmalaget.

United såg oerhört bleka ut i första halvlek och i rättvisans namn hade en ledning för hemmalaget speglat matchbilden bättre. Norwich opererade smart vid Uniteds vänsterkant. Främst var det Giggs, Kagawa och Evra som inte nådde upp till önskvärd standard. Chicarito jobbade fint i anfallet, även om det syntes att han inte spelat på några matcher. Detsamma kan förvisso sägas till både Giggs och Kagawas försvar. I halvtid bytte Moyes ut Giggs och gick över till ett renodlat 4-4-2-system med Chicarito och inbytte Welbeck i anfallet.

Bortalaget hade fortsatt svårt att prestera några målchanser, men efter 57 minuter stressade både Welbeck och Chicarito fram ett motlägg från Bennett, vilket friställde den förstnämnde. Welbeck rundade behärskat Ruddy och rullade in 0-1 och det syntes på målfirandet vad det betydde för engelsmannen, som under förra säsongen hade så svårt att hitta målet.

I stort producerade inte några större möjligheter under den resterande tiden av matchen, men hemmalaget ville ha straff då Hoolahan, något lättvindigt, föll i duell med både Vidic och Evra. United bytte även ut den för dagen erbarmlige Kagawa till förmån för Januzaj. I slutet kom även Fletcher in istället för Chicarito.

Sammantaget var det en mycket viktig seger för United i jakten på en placering bland de fyra första lagen. I nästa omgång väntar Spurs på Old Trafford, då kanske med både Rooney och RvP åter. Även Valencia är tillgänglig i den matchen. I gårdagens match såg faktiskt Young alert ut och uppvisade en av sina bättre insatser för säsongen. Förvisso slog han ett par dåliga inlägg, men överlag uppträdde han relativt irrationellt och ställde till med problem från sin högerkant. Både Evans och Vidic uppträdde solitt, liksom Cleverley och Carrick. Det enda negativa var att spelet var fantasilöst samt att Evra såg långsam ut i ett antal situationer. Om inte i januari, så behövs en ny vänsterback sommaren 2014.

//Bukowski