Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletcher: Adnan var skillnaden

United kunde äntligen ordna säsongens första seger då Swansea besegrades med 2-0 på Old Trafford. Darren Fletcher är nu tillbaka i laget på allvar och var en av de bästa spelarna i United. Han menar att Adnan Januzaj och en taktisk förändring inför andra halvlek avgjorde matchen. Fletcher är dock inte förvånad över sin egen form.

“Jag tycker att vi höjde tempot i andra halvlek. Vi vet att Swansea gillar att ha bollen. De är ett av de bästa lagen i ligan, de har flest passningar i varje match. Vi höjde tempot i andra halvlek, Adnan gick ut på vänsterkanten, Shinji gick in bakom anfallaren och jag tycker att det fungerade idag och i slutändan vann vi matchen med några fantastiska insatser.

“Ja, [Adnan gjorde skillnaden]. Han är en ung grabb, men han har kommit in i laget och han har varit en uppenbarelse den här säsongen. Bara att gå ut på vänsterkanten, vi visste att högerbacken hade en varning. Vi visste att han kunde ge oss en dribbling och få saker att hända och vi försökte få bollen till honom så ofta vi kunde och jag tycker att vi gjorde det och han gjorde oss inte besvikna.”

Fletcher var borta länge med en elak magsjukdom och de flesta gav honom små chanser att komma tillbaka. Nu är han dock tillbaka och han får regelbunden speltid och utvecklingen är tvivelsutan positiv. Själv är dock Fletcher inte överraskad att han nu är med och bidrar, även om han menar att han har en bit kvar till toppformen:

“Nej, egentligen inte, för jag har jobbat hårt för att nå hit och jag tror att det kommer mer. När du blir äldre får du erfarenhet och du litar på det. Jag tycker att det är så nu, jag litar på erfarenhet och förhoppningsvis kommer det mer i form av styrka, snabbhet, box till box-uthållighet, allt det. Det kommer mer men jag är glad med var jag är just nu och bidrar för att hjälpa laget att vinna.

“De har många spelare på mittfältet och det är svårt emellanåt. Du vill pressa bollen men du kan inte pressa bollen om inte alla är i rätt position. Det fanns tillfällen då vi behövde visa tålamod och hålla oss bakom bollen och låta dem passa bollen framför oss. Så länge vi jobbade tillräckligt hårt kände jag att vi var ganska bekväma. Men om du vill vinna matchen måste du i slutändan komma upp och komma till bollen och jag tycker att vi gjorde det, framför allt under de första 10-15 minuterna i andra halvlek. Och det var det som vände matchen för oss.

“Ja, vi måste bygga på detta. Du måste vinna varje match i Manchester United, så det gör ingen skillnad. Vi måste titta på resultat som det här, insatser som det här och det är det som förväntas varje vecka. Det är vad fansen kräver, det är vad managern kräver och det är vad spelarna borde kräva av varandra.”


Källa: Sky Sports