Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea – United

Imorgon möter ett ganska sargat United ett formstarkt Chelsea på Stamford Bridge. Moyes & Co. ligger nio poäng efter ett Chelsea som huserar på sjunde plats i tabellen, och ett Chelsea som aldrig har förlorat på hemmaplan i Premier League under Mourinhos tid som tränare i klubben. Det är sannerligen en svår uppgift att ta sig an, men om man förlorar är hoppet om Champions League-spel till hösten tämligen raserat.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (vrist, februari), Ferdinand (skadad, inget datum), Nani (hamstring, inget datum), Rooney (ljumske, inget datum), Van Persie (ljumske, inget datum), Young (axel, inget datum)
Tveksamma Evans (rygg), Evra (knä), Jones (knä)
Avstängda Fabio (tredje matchen av tre)
Form
V V F F F V
Position 7 | 21 | 11-4-6 | 35-24 | 37
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 41 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Evans, Vidic, Evra
Valencia, Carrick, Fletcher, Januzaj
Kagawa
Welbeck

De har haft en tung start på säsongen, Moyes’ boys. En seger på fyra matcher, och tre uddamålsförluster, är inte tillräckligt bra för att vara United. Man har spelat sig ur FA Cupen, ligger under i semifinalen utav Sunderland och har en dålig ligaplacering. Lägg till ett antal skador på detta, men spelare som Rooney och van Persie på skadelistan.

Anderson har precis flyttat till Florens vilket rent spelmässigt inte blir en alltför stor förlust, men med tanke på truppens nuvarande storlek så är det svårt att säga vad Moyes gör om två innermittfältare skadas.

Moyes har tidigare haft väldigt starka vårsäsonger med Everton, och en förhoppning säger att det kommer att bli bättre med tiden. En vinst mot Swansea var välbehövlig, och ser man till ligan så har man ändå en helt hyfsad form de senaste matcherna.

Januzaj och Kagawa lyfte verkligen upp sig i andra halvlek i Wales, efter att Moyes bytt dess positioner på planen, och det är de spelarna som kommer att behöva ha en betydande roll om man ska lyckas ta poäng på tysta Stamford Bridge.

När det gäller anfallsfrågan så har Chiharito ett alldeles förträffligt facit mot just Chelsea, men har inte spelat alls mycket denna säsong. Welbeck lyckades göra mål i helgen, men missade i övrigt väldigt mycket lägen. Det troligaste är ändå att Moyes startar med Welbeck på topp.

Chelsea

Chelsea

Skador Ivanovic, Van Ginkel
Tveksamma Lampard
Avstängda
Form
O V V V V V
Position 3 | 21 | 14-4-3 | 40-19 | 46
Bästa målskytt Hazard (9)
Disciplin 32 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Cech
Azpilicueta, Terry, Cahill, Cole
Mikel, Ramires
Willian, Oscar, Hazard
Torres

Chelsea är bra just nu, och senaste poängtappet kom dagen innan julafton mot Arsenal på bortaplan. Sedan så har man kanske inte mött ligans bästa motstånd, förutom Liverpool.

Chelsea, med Mourinho i spetsen är med i alla turneringar för tillfället och man har ett jobbigt spelschema framför sig. En tillfälle att slå Manchester United kommer man dock aldrig att tacka nej till, och att man kör med sin absolut bästa elva är givet.

Högerbacken Ivanovic är knäskadad, och kommer inte kunna medverka i matchen. Torres har fått göra ett par baljor sedan det nya året kommit, och är en spelare som brukar kunna avgöra stora matcher. Nemanja Matic är en spelar som precis kommit till Chelsea efter att ha spenderat tre år i Benfica, och frågan är om Matic kommer att få vara med redan i mötet mot United.

Historik

United mot Chelsea

Totalt 169 72-50-47 275-205
Ligan 143 59-43-41 233-177
Borta 78 33-20-25 133-115
Sista sex
V F O F F O
Sista sex borta
F V O V F F
2013-08-26 (PL) United-Chelsea 0-0
2013-05-05 (PL) United-Chelsea 0-1
2013-04-01 (FA) Chelsea-United 1-0

United vann det senaste mötet i Premier League mot Chelsea på Stamford Bridge, efter självmål av David Luiz, samt mål av van Persie och Chocharito. Överlag så har United haft flest segrar på möten lagen emellan i London, men de senaste åren har man haft det svårt mot Chelsea.

Chelsea – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Stamford Bridge, London
Tid: Söndagen den 19 januari 2014, 17.00
Domare: Phil Dowd
Odds: United 1,75 | Chelsea 3,7 | oavgjort 4,33
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Res med oss till Manchester!