Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: Stoke och “Simone” knäckte oss inte!

Muss 62:a resa till Manchester var i samband med matchen mellan Manchester United och Stoke i oktober. Resan genomfördes tillsammans med den förre United spelaren Jesper Blomqvist.

Vi som redan var på plats samlades för lunch på puben Wetherspoons och därefter blev det shopping. Senare på kvällen avnjöts middag på en av våra favoritrestauranger Little Yang Sing. Jesper hann precis med, det var bara att slänga in resväskan på hotellet och hänga med på vad det kantonesiska köket hade att bjuda på. Däremot tyckte familjen Bergsteds lille Oscar tyckte det blev sent och somnade vid bordet så fort maten var serverad och uppäten.

För de som orkade drog vi vidare till den irländska musikpuben O’Sheas.

På lördagen träffades vi tidigt på hotell Mercure där vi hade hyrt ett rum. Jesper berättade om sin tid i United, signerade idolbilder, tröjor, mobiltelefoner, fotbollsskor… Ja, allt vad våra resenärer kunde komma på och efter det var det fotografering i olika positioner med resenärerna. Sedan sålde vi Muss-souvenirer, tippade matchen och delade ut matchbiljetter. Så var det dags att ta plats i den abonnerade bussen ut till Old Trafford.

Några av oss kämpade med att köa för att komma in på Bishop Blaize, andra kollade in alla souvenirförsäljarna och Megastore. Någon hamburgare slank förstås också ner innan matchen. Manchester United mot Stoke (3-2) var inte någon större match att minnas, det var endast styrkan att vända ett 1-2 underläge till vinst som var något skriva om. En som var riktigt glad var Kalle som blev tonåring under resans gång och blev gratulerad i dagens matchprogram.

Efter matchen tog vi vår buss tillbaka till hotell Holiday Inn. Tyvärr blev det lite stressigt då bussen tog mer än en timme och vi fick snabbt svida om kläder för att ta oss till restaurangen Bem Brasil. Här kom det många olika sorters kött ut från den brasilianska grillen. Ägaren på Bem Brasil passade på att fota sig tillsammans med Jesper, för att få en bild att hänga upp tillsammans med bilder på andra kändisar som har gästat restaurangen.

Vi prisutdelning för vem som hade tippat matchen rätt. Ingen ensam vinnare kunde utses, så Anders och Andreas fick dela på slantarna.

Och för de som orkade, typ Kenta, Karl, Henke, Simon och någon till, så blev det pubrunda som gick via BrewDog, lilla alepuben och sedan avslutades på 57:an.

På söndagen samlades vi på hotellet för utdelning av biljetter för museet och touren samt quizen som handlade om Jesper. Stadium Touren med vår guide och Jesper var givande då de båda hade en del roliga kommentarer på vägen.

Efter besöken på museet och Megastore var det dags att ta bussen hem till hotellet igen. Jesper som hade varit i Asien på turné med United Legends hade köpt en matchtröja och låtit spelarna som var med i Asien signera tröjan, som fick utgöra priset på quizen. Vann gjorde Karl som verkade bli riktigt glad för priset.

Vi passade nu på att säga hej då till varann då några skulle åka hem. Ett STORT tack till Jesper Blomqvist som också lämnade oss, men vi hoppas att detta inte var sista gången han var med på Mussresa, då hans medverkan gjorde resan till något annorlunda.

Mikael, Karl, Andreas, Marcus, Anders, Marcin, Rolf, Pontus, Henke, Simon och undertecknad drog nu ner till puben The Lost Dene för att se matchen Chelski-Shitty på teve och avnjuta deras kycklingvingar och kanske skölja ned med några goa öl.

Måndagen är ju hemresedagen men det hanns med både shopping och besök på det nationella fotbollsmuseet i Manchester. Nu började vi lite till mans att oroa oss för att stormen “Simone” skulle stoppa oss från komma hem till Svedala… Hoppas att alla kom hem välbehållna och utan en massa strul?

HOPPAS ATT VI SNART SYNS IGEN I MANCHESTER!

/Åke