Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletcher registrerad i Champions League-truppen

Uefa meddelade idag de trupper som gäller för slutspelet i Champions League. För Uniteds del innebar det inga överraskning. Darren Fletcher var inte med i truppen i höstas men får förstås en plats efter en lyckad comeback.

Den som saknas i Uniteds trupp är förstås Juan Mata, som ju har representerat Chelsea i turneringen den här säsongen och därför inte får spela för United förrän nästa säsong.

Förutom Darren Fletcher får även Ben Amos plats på Uniteds ordinarie lista.

I tillägg listas Michael Keane, Jesse Lingard och James Wilson på b-listan. Detta torde vara av formell natur, då ingen i trion lär vara aktuella för spel. Det är dock roligt att anfallstalangen Wilson får en plats i truppen, det är första gången han tilldelas ett tröjnummer, 46, i Uniteds a-lag.

Upp till tre spelare får skiftas på den ordinarie listan (så länge man håller sig till maximalt 25 spelare) mellan gruppspel och slutspel medan spelare kan adderas till b-listan med kort varsel. Fletcher och Amos kunde inkluderas på listan utan att någon spelare petades, då United ju har sålt Fabio och lånat ut Anderson och Zaha. Larnell Cole är såld och petas således från b-listan, liksom utlånade Sam Johnstone och Tom Thorpe.

Notabelt är att Davide Petrucci inte inkluderas i Champions League-truppen, trots att inget formellt hinder föreligger då United nu bara har 24 spelare på a-listan.


Källa: Uefa.com