Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Vidic lämnar United i sommar

Manchester Uniteds lagkapten Nemanja Vidic har annonserat att han kommer att lämna United när hans kontrakt löper ut i sommar.

I ett officiellt pressmeddelande på Uniteds officiella hemsida, Manutd.com, som gick ut en minut över midnatt natten mellan torsdag och fredag, berättar Vidic att han har haft åtta underbara år i United men att han nu önskar en ny utmaning.

Det är det sista året på mitt kontrakt och jag har haft åtta underbara år här. Min tid i den här fantastiska klubben kommer alltid att vara de bästa åren i min karriär.

Jag kunde aldrig föreställa mig att vinna 15 titlar och jag kommer definitivt inte att glömma den fantastiska kvällen i Moskva, minne som kommer att finnas hos mig och supportrarna i all evighet. Jag har emellertid beslutat mig för att lämna när den här säsongen är slut. Jag vill utmana mig själv igen och försöka få ut det bästa av mig själv under de kommande åren.

Jag överväger inte att stanna i England då den enda klubben jag någonsin ville spela för här är Manchester United och jag hade turen att få vara en del av den här klubben under så många år. Jag har några alternativ när jag går vidare och jag kommer att välja det som är rätt för mig och för min familj.

Jag kommer nu att fokusera all in kraft på att spela för Manchester United och göra mitt bästa för laget till slutet på säsongen. Jag hoppas att detta stoppar vidare spekulationer om min framtid.

Nemanja Vidic

Nemanja Vidic lämnade Spartak Moskva för United i januari 2006. Efter en trevande inledning etablerade han sig i slutet av säsongen 2005/06 som en given kugge i Uniteds mittförsvar. Han vann sin första titel som Unitedspelare redan under sin andra månad i klubben då United besegrade Wigan i ligacupfinalen (Vidic blev inbytt i slutet av finalen). I sin första hela säsong för United fick han vara med och vinna ligan. Säsongen efter vann United både ligan och Champions League, vilket följdes upp med en ny ligatitel säsongen efter, tillsammans med en seger i VM för klubblag och en ligacupseger. Under den här perioden utgjorde Vidic tillsammans med Rio Ferdinand förmodligen världens bästa mittbackspar.

Vidic titelsamlande med United fortsatte med ligacupen 2010 och ligan både 2011 och 2013. I tillägg vann Vidic dessutom Community Shield fem gånger.

Med sin kompromisslösa spelstil, vilken kompletterades med stor skicklighet, blev Vidic snabbt en publikfavorit på Old Trafford. Då Gary Neville tackade för sig utsågs Nemanja Vidic till ny kapten i United. Vem som tar över efter Vidic återstår att se, men det är något vi kan lämna till en annan dag.

I december 2011 drabbades Vidic av en allvarlig knäskada, som krävde ett halvårs rehabilitering. Efter skadan har Vidic haft svårt att nå tillbaka till gammal god form, något som sannolikt har påverkat hans beslut att lämna United.

Till dags dato har Nemanja Vidic gjort 287 matcher och 20 mål för Manchester United.

Nemanja, wo-oh,
Nemanja, wo-oh,
He comes from Serbia,
He’ll fucking murder ya!

Vi tackar Nemanja Vidic för den tid som har varit och önskar honom lycka till i framtiden (förutom i eventuella matcher mot United, förstås). Vi hoppas att han leder United till en bra säsongsavslutning. Oavsett så kommer Vidic att gå till historien som en av Uniteds bästa försvarare någonsin.


Källa: Manutd.com