Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal – United

Efter tre poängtapp i rad i ligan så är det hög tid att ta hem en seger. Det är dock inte på något sätt en lätt uppgift som väntar då United reser till London för att ta sig an tabelltvåan Arsenal.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (handled, 22 februari), Nani (hamstring, mars)
Tveksamma Cleverley (smäll), Evans (vad), Jones (hjärnskakning)
Avstängda
Form
V F F* V F O
Position 7 | 25 | 12-5-8 | 41-31 | 41
Bästa målskytt Van Persie (10)
Disciplin 46 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Smalling, Vidic, Evra
Carrick, Fletcher
Valencia, Rooney, Mata
van Persie

United har ju som bekant inte rosat marknaden under de senaste matcherna, men vi blickar framåt och vad passar inte bättre än att “bounce back” genom att sno hem tre poäng framför näsan på Wenger på Emirates? United dras med en del skadebekymmer, även om det i huvudsak är småskador och skavanker. Det är främst centralt i backlinjen (Jones och Evans) och på innermittfältet (Cleverley, Fellaini, Jones) som det finns frågetecken. Med detta i åtanke så tror jag på en elva liknande den som startade mot Fulham. Förhoppningsvis så utgår Young till förmån för någon av Januzaj eller Valencia. Hjärtat ser gärna att den förstnämnda spelas emedan hjärnan tror att Moyes väljer Valencia som ju är det mer defensivt stabila alternativet.

En bra insats imorgon kväll vore inte bara viktigt för att kunna haka på i jakten på en Europaplats utan skulle även kunna fungera som en rejäl moralhöjare. Med tanke på att åttondelsfinalerna mot Olympiakos närmar sig med stormsteg så känns ett sådant scenario extra välkommet.

Arsenal

Arsenal

Skador Diaby, Kallstrom, Ramsey, Vermaelen, Walcott
Tveksamma Sanogo
Avstängda Flamini (tredje matchen av tre)
Form
V V V O V F
Position 2 | 25 | 17-4-4 | 48-26 | 55
Bästa målskytt Giroud (10)
Disciplin 36 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Szczesny
Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs
Arteta, Wilshere
Oxlade-Chamberlain, Özil, Cazorla
Giroud

Arsenal återfinns, som ni förmodligen redan vet, i den absoluta toppen av tabellen där man skuggar serieledarna Chelsea. Debaclet senast mot Liverpool på Anfield lämnar emellertid en hel del frågetecken. Även om man sedermera repade sig något så var The Gunners helt under isen under matchens inledande 20 minuter. Förlusten var emellertid Arsenals första för året och innan dess hade man inte torskat sedan 6-3-matchen mot city i mitten av december.

En nyckel för United blir att få stopp på den offensiva trion bakom Giroud/Podolski, där Londonklubben har gott om kompetenta spelare även om Walcott givetvis saknas. Özil presterade dock uruselt senast men att han petas är ändå mindre troligt. Något (kanske det enda) som talar emot hemmalaget är att de inte har lyckats särskilt bra i mötena med de övriga topplagen den här säsongen.

Historik

United mot Arsenal

Totalt 217 92-47-78 334-306
Ligan 189 79-43-67 290-262
Borta 102 27-18-57 130-204
Sista sex
F V V V O V
Sista sex borta
F V V F V O
2013-11-10 (PL) United-Arsenal 1-0
2013-04-28 (PL) Arsenal-United 1-1
2012-11-03 (PL) United-Arsenal 2-1

United har inte förlorat mot Arsenal sedan maj 2011 och har dessutom fyra vinster på de fem senaste mötena. Ser vi på de totala antalet möten så har United ett övertag emedan statistiken för möten på Highbury/Emirates talar till Arsenals fördel. Matchen på Old Trafford i november var jämn men slutade med hemmaseger sedan van Persie nickat in matchens enda mål.

Arsenal – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Arsenal Stadium, London
Tid: Onsdagen den 12 februari 2014, 20.45
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 3,3 | Arsenal 3,4 | oavgjort 2,1
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay