Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Turen kommer att vända

På presskonferensen inför morgondagens match mot Arsenal säger Uniteds manager David Moyes att United ska spela bra och försöka ta tre poäng. Moyes förnekar också tidningsrapporter om Rio Ferdinand och bekräftar att United åker till Dubai efter matchen mot Arsenal.

United hade ett enormt övertag mot Fulham i söndags men lyckades ändå bara få med sig en poäng sedan Fulham kvitterat på tilläggstid.

“Ja, vi spelade bra och i alla andra matcher hade du gjort många mål. Men vi fick inte till det den dagen. Alla fortsätter att berätta statistiken för mig och möjligheterna vi hade, så vi hade många chanser att vinna matchen,” berättade Moyes på tisdagens presskonferens.

“Fotboll är så ibland. Vi måste försöka se till att det inte händer för ofta. Men det har varit några oväntade händelser [som har gått emot oss] den här säsongen och förhoppningsvis får vi tillbaka dem i framtiden.

“Du måste bara fortsätta att göra rätt saker, vi gör rätt saker. Vi behöver bara fortsätta eftersom turen kommer att vända, det är ingen tvekan om det.”

En seger mot Arsenal, som ju själva åkte på en smäll (storstryk mot Liverpool) i helgen, skulle onekligen vara bra för Uniteds självförtroende. För United skulle det vara extra välkommet då Arsenalmatchen är den första av fyra raka bortamatcher.

Inför morgondagens match kan United ta med sig att man har gjort bra resultat mot Arsenal de senaste åren och United vann ju också mötet på Old Trafford i höstas:

“Vi kommer alltid att försöka få ett bra resultat mot dem. Vi fick ett bra resultat mot dem på Old Trafford tidigare under säsongen och vi kommer att försöka göra det igen.

“Jag tycker att vi har spelat bättre i flera matcher, men i den fick vi ett mål och ibland kan det vara skillnaden. Vi kommer att åka dit och spela som vi brukar. Vi är ett topplag och förhoppningsvis kommer vi att åka dit och visa det. Vi kommer att spela bra och göra allt vi kan för att ta alla tre poängen.”

United till Dubai efter Arsenalmatchen

United har spelledigt efter matchen då man ju är utslagna ur FA-cupen. Nästa match är först den 22 februari mot Crystal Palace. Därefter väntar åttondelsfinalen i Champions League, varefter ett nytt längre uppehåll följer då Uniteds hemmamatch mot city blev flyttad.

United passar på att utnyttja ledigheten med ett träningsläger i värmen i Dubai, något som man hoppas ska hjälpa laget.

“Vi har en chans att åka bort några dagar,” berättade Moyes. “Vi får se, vi kommer att åka och försöka ha några dagar borta och göra oss redo. Vi har en stor Champions League-match som kommer, om bara en dryg vecka [ska man vara petig så är det exakt två veckor dit, red. anm.].”

Riorykten nonsens

På tisdagen rapporterades det i engelska tidningar att Rio Ferdinand inte skulle följa med laget till Dubai och att Ferdinand var redo att annonsera att han ska sluta efter säsongen. David Moyes var dock väldigt tydlig med att detta inte stämmer:

“Jag kan bara säga att det som skrevs idag var en massa strunt, totalt nonsens.”

Skadeläget

Vi fick ingen uppdatering kring skadeläget. Nämnde Rio Ferdinand var tillbaka i truppen efter skadefrånvaro mot Fulham. Phil Jones kom dock inte till spel men borde vara redo för spel imorgon, då han uppgavs ha en stor chans att kunna spela mot Fulham.

Nani är borta och att döma av vad Moyes sa i fredags är även Marouane Fellaini indisponibel. Vi vet dock inte hur statusen är på Jonny Evans, som blev skadad mot Stoke, och Tom Cleverley, som uppgavs missa söndagens match på grund av en smäll.


Källa: Manutd.com