Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Den här klubben arbetar inte kortsiktigt

På presskonferensen inför åttondelsfinalreturen mot Olympiacos insisterade David Moyes på att han sitter säkert på sin post som manager för Manchester United. Dessutom några ord från Patrice Evra och Olympiacos manager Michel.

Efter den förnedrande förlusten mot Liverpool har det för första gången börjat spekuleras kring att David Moyes sitter osäkert som manager för United. Moyes själv menar dock att det inte är något som diskuteras:

”Min framtid har inte alls förändrats. Jag har ett fantastiskt jobb och vet exakt i vilken riktning jag vill gå.

”Den försäkran [från ledningen] är att de låter mig sköta jobbet, de diskuterar det aldrig. Vi pratar om framtiden, vi gör stora planer för framtiden. Det är därför de gav mig ett sexårskontrat. Det här är inte en klubb som arbetar med en kortsiktig vision, det är en långsiktig.”

Annars fortsätter Moyes att berömma Uniteds supportrar och han medger att laget är skyldig supportrarna bättre:

”Stödet inne på Old Trafford har varit fenomenalt. Spelarna skulle berätta för dig att det var det första jag nämnde för dem efter Liverpool. Jag berättade för dem att vi måste börja ge något tillbaka och börja prestera. Vi behöver jobba för att säkerställa att det är en kväll att minnas. Vi kommer inte att lämna något bakom därute och vi kommer att försöka säkerställa att vi, på något sätt, tar oss vidare till nästa omgång.

”Jag tror att fansen har sett några förluster den här säsongen som de inte hade förväntat sig och de har ställt sig bakom laget igenom det hela. De har sett fantastiska framgångar i Manchester United och de kommer att se fantastiska framgångar i framtiden. För mig är det den största klubben i världen. Det kanske inte känns så idag men jag kan berätta för er att den är det. Den kommer att resa sig igen och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.”

Förlusten mot Liverpool beskriver Moyes som en besvikelse och han pratar om att det är ovanligt att vända tvåmålsunderlägen:

”Jag tycker att när du förlorar på det sättet vi gjorde, och mot en av våra största rivaler, så finns det alltid en besvikelse. Vi vet att det är en stor vecka men så snart den var över koncentrerade vi oss på den här matchen. Vi tog in spelarna på måndagen och berättade för dem att det enda som betyder något är den här matchen.

”Det är bara två gånger som United [har kommit tillbaka från en tvåmålsförlust i den första matchen], senast 1984 mot Barcelona. Robbo gjorde två mål. [Första gången var 1957 då United besegrade Athetic Bilbao med 3-0 på Old Trafford efter att ha förlorat med 5-3 i Spanien, red. anm.] Det är inte något som har hänt ofta men det är något som vi kommer att försöka göra.

”Jag ser spelarna varje dag. Med den kvalitet som de visar mig tror jag att de vet att de kan spela bättre. Jag har tro på spelarna och förhoppningsvis kan vi visa det. Jag håller med om att vi inte har sett det så ofta som vi skulle ha velat men förhoppningsvis kan vi visa det imorgon. Det viktigaste nu är Olympiacosmatchen och att gå vidare till nästa omgång i turneringen.”

Kagawa kommer att vara involverad

Moyes får, som bekant, klara sig utan Juan Mata i Champions League. Kanske blir det Shinji Kagawa som får ta över Matas roll. Moyes lovar åtminstone att Kagawa kommer att vara involverad imorgon:

”Shinji är en viktig spelare för oss. Det har varit en svår tid för honom, han har inte spelat så ofta som vi skulle ha önskat. Han är någon som vi verkligen gillar och han kommer definitivt att vara involverad vid något tillfälle.”

Som så ofta fick vi ingen information om skadeläget. Försvararna Jonny Evans och Chris Smalling missade dock tisdagens träning. Nani och Javier Hernandez kvarstår som frågetecken.

Evra: Man vinner och förlorar tillsammans

Patrice Evra satt bredvid Moyes på presskonferensen och fransmannen är som talar som vanligt på ett inspirerande sätt:

”När du vinner, vinner du tillsammans och när du förlorar, förlorar du tillsammans. Det har varit en svår säsong för allihop. Vi är inte vana att förlora matcher. Vi vinner alltid. Alla vill slåss för den här klubben, alla älskar den här klubben.

”Vi vet att vi gjorde en dålig match i den första matchen. Även ett treårigt Manchester United-fan skulle ha mått dåligt av den insatsen. Men i livet har du alltid en andra chans och vi får det imorgon kväll. Jag är inte gud och säger att vi kommer att gå vidare imorgon men jag kan lova att vi alla kommer att kämpa och respektera tröjan och säkerställa att alla fans kommer att vara riktigt stolta över oss efter matchen.”

Evra var i höstas med och vände tvåmålsunderläge från den första matchen till seger då Frankrike kvalificerade sig för VM genom att besegra Ukraina i playoff:

”Du måste låta stormen passera. Vi förväntade oss inte att förlora med 2-0 i Ukraina. Efter två dagar var alla fokuserade på samma mål och vi höll ihop. Vi spelade för folket vi älskar, för familjen, för fansen, och vi gav allt.

”Som managern säger är det väldigt viktigt att vi gör ett tidigt mål på onsdag. När du kommer till Old Trafford och släpper in ett tidigt mål är det svårt. Jag är full av självförtroende. Jag säljer inte en dröm och säger att vi definitivt kommer att gå vidare. Det är för många ord nu. Vi måste bara visa det på planen. Det är det viktigaste.”

Framtiden då, spelar Evra i United nästa säsong?

”Det här är inte en bra dag att prata om min framtid. Det viktigaste är Manchester Uniteds framtid, inte min framtid. Jag kommer att ge allt när jag tar på mig tröjan. Jag vill visa för mina ledare och lagkamrater att de kan räkna med mig. Jag vill vara en bra spelare och se till att Manchester United går vidare. Det är det enda jag bryr mig om.”

Michel: Vi är inte rädda

Olympiacos manager Michel säger att hans lag kommer att spela sitt eget spel mot United:

”Mina spelare är inte rädda för någonting. Kanske är managern lite mer rädd, men de är det inte. Vi vet hur situationen är i Manchester United men det har inget med oss att göra. Allt vi kan göra är att spela vår match. Vi kan inte förlita oss på deras svårigheter.

”Vi skulle vilja att matchen går på samma sätt som den gjorde i den första matchen, men vi vet att det kommer att vara ett annorlunda Manchester United. Det kommer definitivt att vara en större vilja och iver från dem. Allt vi vill ha är en bra prestation. Vi behöver definitivt ett mål. Vi kan inte bara backa hem och försvara vår tvåmålsledning.

”Jag tycker inte om att se någon manager lida och David Moyes lider för tillfället. Men Manchester United är en stor klubb och jag vet att resultaten snart kommer att komma.

”Ett fotbollslags arbete visar sig på planen. Det finns inga hemligheter, inga överraskningar när det kommer till det här spelet. Allt jag vet är att vi spelade bra i den första matchen och förtjänade att vinna, men det här kommer att bli en annorlunda match och vi kommer att behöva en bra insats och ett bra resultat för att visa vad vi är värda.

”Atmosfären är alltid fantastisk på Old Trafford, den lyfter alltid laget. Det är alltid en trevlig erfarenhet att komma hit. Vi har spelat stora klubbar på stora arenor över hela Europa och vi kommer inte att förändra vår stil. Vi kommer att hålla oss till vad vi gör och, även om vi vann med 2-0 i den första matchen, så kommer vi inte att förändra någonting. Vad mig berör så börjar hela matchen här.”


Källor: Manutd.com, Theguardian.com, Uefa.com, Skysports.com, Reuters.com