Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: United – Bayern München

David Moyes väljer en defensiv startelva i dagens kvartsfinal mot Bayern München. Veteranen Ryan Giggs får återigen chansen i Champions League.

I mål hittar vi förstås David de Gea.

I den skadedrabbade backlinjen kommer Rafael da Silva inte till spel medan Jonny Evans och Chris Smalling saknas på nytt. Phil Jones går förmodligen in som högerback medan Alexander Buttner tar vänsterbacksplatsen som lämnats vakant då Evra är avstängd. I mittförsvaret blir det de rutinerade herrarna Rio Ferdinand och Nemanja Vidic. En liten reservation finns för att Jones eventuellt skulle kunna starta på mittfältet, vilket i så fall skulle innebära att Antonio Valencia går ner som högerback.

På mittfältet hittar vi Marouane Fellaini tillsammans med Michael Carrick.

Offensivt har David Moyes valt Valencia, Ryan Giggs, Wayne Rooney och Danny Welbeck. Exakt vilka positioner spelarna tar återstår att se. Shinji Kagawa får, aningen överraskande, nöja sig med en bänkplats.

På bänken har United i princip bara offensiva spelare. Förutom reservmålvakt Anders Lindegaard är det bara Darren Fletcher som är någorlunda defensiv. I övrigt offensiv kraft i form av Kagawa, Adnan Januzaj, Ashley Young, Nani och Chicharito.

Manchester United

De Gea
Jones, Ferdinand, Vidic, Buttner
Carrick, Fellaini
Valencia, Giggs, Welbeck
Rooney

Avbytare: Lindegaard, Hernandez, Nani, Young, Fletcher, Januzaj, Kagawa

Bayern München: Neuer, Ribery, Martinez, Robben, Rafinha, Boateng, Lahm, Muller, Alaba, Schweinsteiger, Kroos
Avbytare: Starke, Van Buyten, Mandzukic, Shaqiri, Pizarro, Gotze, Hojbjerg

Domare: Carlos Velasco Carballo (Spanien)

Då det är Champions League är det förstås avspark 20.45 och om man inte har förmånen att se matchen på plats på Old Trafford så är det TV6 (HD) eller Viaplay som gäller.

COME ON UNITED!