Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Newcastle – United

United har rest till Newcastle för en ligamatch i väntan på returen mot Bayern. Startelvorna för eftermiddagens match, som startar 16.00, är nu presenterade.

Det första vi kan konstatera är att United kommer till spel med en reservbetonad elva. Anders Lindegaard får vakta målet för första gången i ligan den här säsongen, David de Gea förpassas alltså till avbytarbänken.

I backlinjen gör Chris Smalling comeback efter skada och startar som mittback bredvid Phil Jones. Antonio Valencia tar hand om högerbacken medan Patrice Evra är tillbaka som vänsterback. Varken Rafael da Silva eller Jonny Evans är med i Uniteds trupp. Nemanja Vidic sitter på bänken medan Rio Ferdinand inte är med i truppen.

På mittfältet spelar Darren Fletcher tillsammans med Marouane Fellaini. Michael Carrick är inte med i truppen, men Tom Cleverley är tillbaka på avbytarbänken efter några matchers frånvaro.

Längst fram får Javier Hernandez, som väntat, chansen i Wayne Rooneys frånvaro. Bakom Hernandez spelar Ashley Young, Juan Mata och Shinji Kagawa. Danny Welbeck är inte med i Uniteds trupp. Offensiva alternativ på avbytarbänken ser vi främst i Nani och Adnan Januzaj.

Glädjande nyheter är att U21-anfallaren James Wilson, född i december 1995, för första gången får chansen på avbytarbänken. Wilson inledde säsongen i U18-laget men har efter en rad fina prestationer flyttats upp till U21-laget. Det skulle förstås vara mycket trevligt att få se Wilson debutera i eftermiddag, men då krävs nog att matchen är avgjord.

Manchester United

Lindegaard
Valencia, Jones, Smalling, Evra
Fletcher, Fellaini
Young, Mata, Kagawa
Hernandez

Avbytare: De Gea, Buttner, Vidic, Cleverley, Januzaj, Nani, Wilson

Newcastle: Elliot; Santon, Williamson, Coloccini, Haidara; Anita, Gosling, Tiote, Gouffran; De Jong, Cisse
Avbytare: Alnwick, S Taylor, Yanga-Mbiwa, Dummett, Ben Arfa, Sh Ameobi, Armstrong

Domare: Kevin Friend

Avsparken är 16.00 och matchen visas på Viasat Fotboll (HD) och Viaplay.