Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Giggs är perfekt för jobbet

Sir Alex Ferguson ger sitt stöd till Ryan Giggs. Den förre Unitedmanagern tycks inte vara av åsikten att United nu behöver en rutinerad manager för att rätta situationen.

“Jag tycker verkligen att [Ryan Giggs] är den mannen de borde gå till,” sa Sir Alex Ferguson på en välgörenhetsmiddag i Manchester tidigare i veckan.

“Han har mer än 20 års erfarenhet i Manchester United. Jag signerade honom som en pojke vid 13 års ålder. Han har gått igenom hela skalan av känslor i klubben, han har upplevt allt det positiva och negativa. Han vet exakt vad som behövs för att vara en Manchester United-spelare. Och jag var så glad när han tog tillbaka Paul Scholes, och Nicky Butt förstås, två fantastiska proffs.

“De förstår klubben, de är hårt arbetande, de är raka som en tärning. Så du har de rätta kombinationerna där, det är ingen tvekan om där.”

Ferguson säger att han i slutet på sin tid i United arbetade för att se till att gamla spelare kom tillbaka till klubben.

“En av de saker som vi har varit kritiserade för under åren är successionsplaneringen. Det är en väldigt svår industri att säga att att du kan ha successionsplanering. Men i det fallet var vad vi gjorde under de sista åren, vi tog Nicky Butt in i huset, Ryan in i huse, Paul in i huset, och Gary Neville erbjöds en position men han valde att gå till teve. Han kan enkelt komma tillbaka.

“Modellen är Bayern München där de hade [Karl-Heinz] Rummenigge, [Gerd] Müller, [Uli] Hoeness, [Franz] Beckenbauer och [Sepp] Maier i ledningen. Och det var vår modell, och det var egentligen inte förrän David Gill kom in som vi började göra det. Och det är vad vi ser idag.”

Ferguson menar att Paul Scholes är en nyckelperson.

“Paul Scholes är en av de grabbarna som säger få ord men de få orden är så koncisa, exakta och på poängen. Han är briljant på det. Många gånger brukade jag ta in det äldre gänget för att diskutera vissa saker som vi kanske ville en åsikt om. Scholesy hade tre eller fyra ord, pang, pang, pang. Han var en sådan uppenbarelse för mig. För en ung man att vara så positiv, en beslutsfattare.

“Jag tror att Ryan kommer att dra nytta av det nu. Det var det första Ryan gjorde, han ringde till Scholesy, han var på semester och ringde tillbaka.”


Källa: Telegraph.co.uk

Res med oss till Manchester!